Idi na sadržaj

Zimska garderoba


Preporučene poruke

Reših i definitivno da kupim kaput za ovu zimu preko interneta, taman će stići dok prava zima počne, kako je krenulo. Ako je uopšte i bude. :lol:

Nosite li kapute ili ipak više volite tradicionalne jakne? Sa kapuljačom ili bez? Da li vam je bitno da kaput/jakna bude modni detalj pa i po cenu da se ponekad malo smrznete, ili je ipak zaštita od zime najvažniji faktor pri izboru? Koliko novca obično izdvajate za zimsku garderobu? Šalovi, kape, rukavice - koje i kakve? Pišite o svemu u vezi zimske garderobe. :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam kupila jedan kratki kaputić pre dve zime i služi svrsi... volim da ga nosim na posao i kada se namontiram da negde idem...

Za ostale zimske dane imam jakne - perjane...

Prošle zime sam se počastila jednom prelepom belom jaknom, ima i kapuljaču i ona mi je baš draga... volim kada mi je toplo u njoj.

Međutim, ta jakna ima problem - nije za valjanje po snegu jer je bela, pa sam onda nabavila i jednu teget uz skijaške pantalone - eeee, u njoj sam spremna za sve zimske radosti :uzbud:

I šefe, budi siguran - zime ima da bude, a i snega :jupi:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

ImamO:

- kratku bundu, lisicu i subaru - za speŠl prilike

(i da se qrcimo)

- imamo dugacke kaputE - za posO

(medju njima i jedan krem djubretarac koji obozavam)

- jaknu - "za do" prodavnice, sestre, i ostale keŽual prilike

ImamO i problema sa svim tim glomaznim stvarima, tj. sa uskladištavanjem u plakarske prostore :smor:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Imam koječega, od dugog crnog šinjela sa dubokim šlicem otpozadi (a to mi se baš dopada, kad koračam a on mrda levo desno :ggg:, onako baš po vojnički a opet ženstven, pa do kratkih jakni u čemu otpadaju bubrezi na hladnoći. :kez: Ali, ako idem autom, ne marim, važno je biti šik. Šalim se, ne padam na te fore jer sam zimogrožljiva pa mi je važno da je toplo.

Npr. imam bundu od prevrnute kože, malo liči na đubretarac a nije, imam i fotografiju pa ću je postaviti da vidite kako je lepa. :kez: E, kada nju obučem, a dole debele pantalone sa postavom, sa strane džepovi, a sve vuna; pa magične rukavice a preko njih poljske, od izvrnute kože sa jednim prstom (palcem naravno :kez:), pa dobre gojzerice (valjda su to, liče na kanađanke ali nisu), a onda neku kapu ispod kapuljače (uglavnom proberem iz dečijeg asortimana. Jednom sam isprobala sve i konstatovala da mi najbolje stoji Zvezdaška. :lol: ), nema zime ni na -20. Velikii roblem mi je lice ali, kako ne nosim burku, ostaje mi da trpim i ev. pokrijem lice rukama kada baš baš dune košava ili severac.

Kada su zime lakše, onda se razbaškarim u kaputiće što sportske što one minijaturne ali fine, pa do jakni takođe i sportskih i onako malo finijih. Šal je obavezan, po mogućstvu mleko bele boje. Kape ne nosim osim u gornjem slučaju.

Od svega sam sama sebi sašila dva fantastična kaputa, dve jakne i oštrikala šal, inače to je bilo moje prvo iskustvo sa štrikanjem pa sam malo preterala u dužini, iznosio je 3 m. :lol: Ja se zaukala, dopalo mi se i bilo mi je žao da ga otparam a i šta bih sa ostatkom vune, tako da ga sada nosim po kući, taman da se sva umotam kada je jako hladno a grejanje lošije, od glave do pete.

Sašila sam i dve predivne beretke, jednu sam samo jednom stavila na glavu ali mi je unakazila kosu koja reaguje na maltretiranje tako da imam dve nove berete pa ko želi, raspoložena sam ih pokloniti.

Cipele su uglavnom ravne, poluduboke, što za sneg, kišu, suvo a ima i onih za pozorište. :kez:

Eto tako, a u sledećem javljanju ću priložiti moju bundicu koju već dugo imam. Jednom sam je odnela na hemijsko čišćenje, odrali me sačuvaj bože a ništa bolje ne očiste nego ja sa šmirglom finoće 0 samo što je onda moram usisati da ne ostane višak koji se lepi na garderobu.

Prvi puta to nisam uradila pa sam bila sva prašnjava i onda su mene usisavali. :lol:

(Eh, da mi nije moje sestre)

Izmenjeno od strane člana GlorijaTreca
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja volim sve i volim da je to sve kvalitetno..

Broj jedan mi je trenutno kozna jakna, jer temperature nisu jos uvek za nesto jace..

73108154_02_B.jpg

Imam i kaput koji nosim vec godinama i jednako je lep i moderan, a i platila sam ga papreno..

Prosle god sam kupila i jaknu punjenu paperjem, sa krznom oko vrata i kaisem..takodje placena poprilicno i vredi svaku paru..

Za jakne i kapute ne zalim novac jer volim da mi je toplo, a i da lepo izgleda..zimi se ionako ne vidi sta imam ispod, pa volim da mi je jakna vrhunska..

Rukavice su nezaobilazne, salovi takodje..sa kapama ratujem od malena, ali za ovu zimu sam kupila jednu koja mi tako slatko stoji da moram izdrzati da je koji put nataknem..

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...
  • 1 godinu kasnije...

Prošle zimu sam provela u debelom duksu (ćebence :hhh: ) i prsluku. Nekako mi više od toga nije ni trebalo...do posla i nazad-3 minuta tamo/3 minuta 'vamo. Kad idem da prošetam malo čupavo biće, isto jer je njemu hladno pa se ne zadržavamo dugo. 
Kada sam išla u duže šetnje onda dugačka jakna. U retkim trenucima izlazaka bunda je odradila svoje. 
Rukavice nosim sve više i više.

Šal kad oblačim jaknu.

Kapu nikada!!! Nema te kape pod koju ću spakovati moju kosu :hhh: 

Jedina stvar koja mi je jako bitna je topla obuća!!
E tu se ne igram. Gore može bilo šta, međutim ako mi je na nogama hladno-gotova sam! Umirem od zime bez obzira kako toplu jaknu imala...koliko debeo džemper obukla...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 7 meseci kasnije...

Juče sam pakovala zimsku garderobu na odmor do sledeće sezone

i među njima i moj crni kaputić, koji sam uzela prethodne zime,

jer nisam imala u toj boji... platila ga pošteno, pa sam onda izvoljevala:

da ga skrate, malo suze, rukave podese za moju veličinu :lol: 

mislim da su me u dućanu zapamtili za sve naredne sezone :roll: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja volim jakne,i da imaju kapuljacu pod obavezno.Zimi duzu,pa onda u zavisnosti od vremena moze i kraca,pa nesto poput vindjakne prolecne.S proleca volim tzv djubretarac,mada sam se prilicno pomucila da nadjem odgovarajuci,nesto ih nema,a mladje trgovkinje kad trazim bledo me gledaju.On mi menja kaputic,mantil,mogu i pantalone,moze i suknja :nempojma:.Inace,sto rece veca cizme su mi najbitnije.Nogama ako mi je toplo i ako su komotne,nema problema.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...