Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Pošto je sezona sokova počela, ja ih pravim sa zadovoljstvom, interesuje me da li i vi pravite domaće sokove?

Ako imate neki interesantan recept, za neke lepe sokove, molim vas, podelite sa nama :)

Ja sam pre neki dan napravila prvu turu soka od nane, evo ga i recept :)

Sok od nane

60 strukova nane

6 litara vode

6 limuntusa

potopiti i ostaviti da odstoji 24 sata.

Potom procediti, dodati 6 kg šećera i uz povremeno mešanje odstoji 24 sata, dodate konzervans i stavljate u flaše :)

Ovako ide originalan recept, a pošto ja ne koristim konzervans, izostavim ga i flaše (plastične naravno) stavim u zamrzivač i vadim po potrebi... i da, pošto mi volimo malko kiselije, stavim 5 kg šećera na ovu količinu i kada odmrznem flašu soka, nacedim 1 limun da bude pravo letnje osveženje...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:lol: Htela sam jos sinoc da pitam za recept za nanu. A nisam, jelte, pa sam ya probu pomesala kg secera, limuntus, i naramak (poveci) nane :roll: Jutros sam procedila, i nije rdjavo ispalo. Elem, da se ne brukam samo fuserisanjem, evo i nekih pristojnih: SOK OD SARGAREPE, JABUKE I KRUSKE - I kg sargarepe, I jabuke i I kruske, sve skuvati i ispasirati, dodati I kg secera, 3 limuntusa, konyervans i jos 3-4 l vode. Sve prokuvati i sipati u flase (ususkati kao paradajz) :lazy:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

PonudiH CoCa Colu ... neće

Fan2 ... neće

Fan2 Shoka2 ... neće

kafu... neće

:nadrndanko:

... oće limuNadu. Sa 'ladnom vodom.

oKay!

Recept za dve limunade aab03dc9.gif

9 velkih limuNova

oko po' litAra vode

Rose :zakletva:

(taman za dve (sexy) chaše)

sebi po' kile shechera

njemu bez shechera (škodi mu)

promešati.

Posle prvog gutljaja gost mi je izneNadno poč'o da kašlje...... i otiš'o.. neplanirano

bez reči..

trchechi :lol:

jbg :neznam: izgorele mu vaLda glasne zZice :hahaha::hahaha::hahaha:

meni bila baš lepa 91919448.gif

Izmenjeno od strane člana Glisha
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Sok od sljiva

Pokupiti sljive.

Ostaviti u buretu bar 2-3 meseca.

Namontirati kazan.

Loziti vatru non-stop da bude jaca.

Dok se ceka da sok protekne, jesti prsutu, kajmak i domacu pogacu.

Peci krompire u zaru, jesti prstima sa starijim sirom.

Kad sok protekne nazdraviti proslogodisnjim sokom od sljiva.

Sav sakupljeni sok sakupiti u drugo bure i ostaviti da prezimi.

Na prolece ponoviti radnju (posebna paznja na deo sa prsutom, kajmakom i pogacom) i dobiti cist sok.

:roll::kez: :fijuk:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...