Skoči na sadržžaj


Menjaj Kafanicu Kafanica

Dobrodošli na NS Portal! :)
Morpheus (24 October 2014 - 12:29 PM) :lol:
Morpheus (24 October 2014 - 12:29 PM) 0
Morpheus (24 October 2014 - 12:29 PM) pardon
neobarocco (24 October 2014 - 12:28 PM) :V:
neobarocco (24 October 2014 - 12:27 PM) pardon
neobarocco (24 October 2014 - 12:27 PM) :srpko:
Morpheus (24 October 2014 - 11:11 AM) EURO 2016: Srbiji pobeda 3:0 nad Albanijom, ali bez bodova
shumica (23 October 2014 - 07:00 PM) :)
Atreides (23 October 2014 - 06:19 PM) zora svice, na'rani pilice :hahaha:
neobarocco (23 October 2014 - 05:39 PM) caooooo :liza:
vesticara (23 October 2014 - 04:27 PM) moram d'idem :mahanje:
neobarocco (23 October 2014 - 09:20 AM) ustaj mala zora je :laugh:
Morpheus (22 October 2014 - 10:00 PM) :roll:
neobarocco (21 October 2014 - 07:37 PM) :mikrofon:
Smucalica (20 October 2014 - 09:30 PM) :kiss:
neobarocco (20 October 2014 - 09:30 PM) :kiss:
Smucalica (20 October 2014 - 09:27 PM) Stigao Neo... :mahanje:
neobarocco (20 October 2014 - 09:26 PM) :treptrep:
Morpheus (20 October 2014 - 09:20 PM) neko mora biti prvi :)
Smucalica (20 October 2014 - 09:15 PM) Neo nam se ućutao :hmm:

Fotografija
- - - - -

Domaći sokovi

domaći sokovi

4 odgovora na ovu temu

#1 OFFLINE   Smucalica

Smucalica

    Najgora

  • Moderators
  • 5713 poruka

Napisano 01 June 2012 - 07:33 AM

Pošto je sezona sokova počela, ja ih pravim sa zadovoljstvom, interesuje me da li i vi pravite domaće sokove?
Ako imate neki interesantan recept, za neke lepe sokove, molim vas, podelite sa nama :)
Ja sam pre neki dan napravila prvu turu soka od nane, evo ga i recept :)

Sok od nane

60 strukova nane
6 litara vode
6 limuntusa
potopiti i ostaviti da odstoji 24 sata.
Potom procediti, dodati 6 kg šećera i uz povremeno mešanje odstoji 24 sata, dodate konzervans i stavljate u flaše :)

Ovako ide originalan recept, a pošto ja ne koristim konzervans, izostavim ga i flaše (plastične naravno) stavim u zamrzivač i vadim po potrebi... i da, pošto mi volimo malko kiselije, stavim 5 kg šećera na ovu količinu i kada odmrznem flašu soka, nacedim 1 limun da bude pravo letnje osveženje...
  • gresan i Duga 12 se ovo sviđa
***
Mašta je čarolija.
To je umeti videti vetar i čuti sneg kako pada...

#2 OFFLINE   vojo

vojo

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 1892 poruka

Napisano 01 June 2012 - 09:57 AM

Smucke... mi smo pravili prvi put od nane i to prije neki dan...samo smo ga nabubali onako od oka...naviljak nane i osam kg secera i desetak limuntosa i kilo limuna iscjedili i ispalp ko grom...malo u staklene malo u plasticne u zamrzivac...i isto tako od zove...:kez:
[SIGPIC][/SIGPIC]

#3 OFFLINE   ELA

ELA

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 3339 poruka

Napisano 01 June 2012 - 11:04 AM

:lol: Htela sam jos sinoc da pitam za recept za nanu. A nisam, jelte, pa sam ya probu pomesala kg secera, limuntus, i naramak (poveci) nane :roll: Jutros sam procedila, i nije rdjavo ispalo. Elem, da se ne brukam samo fuserisanjem, evo i nekih pristojnih: SOK OD SARGAREPE, JABUKE I KRUSKE - I kg sargarepe, I jabuke i I kruske, sve skuvati i ispasirati, dodati I kg secera, 3 limuntusa, konyervans i jos 3-4 l vode. Sve prokuvati i sipati u flase (ususkati kao paradajz) :lazy:

#4 OFFLINE   Glisha

Glisha

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 2935 poruka

Napisano 01 June 2012 - 08:40 PM

PonudiH CoCa Colu ... neće
Fan2 ... neće
Fan2 Shoka2 ... neće
kafu... neće
:nadrndanko:
... oće limuNadu. Sa 'ladnom vodom.
oKay!

Recept za dve limunade Okačena slika
9 velkih limuNova
oko po' litAra vode
Rose :zakletva:
(taman za dve (sexy) chaše)
sebi po' kile shechera
njemu bez shechera (škodi mu)
promešati.

Posle prvog gutljaja gost mi je izneNadno poč'o da kašlje...... i otiš'o.. neplanirano
bez reči..
trchechi :lol:
jbg :neznam: izgorele mu vaLda glasne zZice :hahaha::hahaha::hahaha:



meni bila baš lepa Okačena slika

Izmenio Glisha, 01 June 2012 - 08:43 PM.

  • Goga se ovo sviđa.
ruke kao slamke, noge k'o u miša Okačena slika gotov ChichaGlisha

#5 OFFLINE   gresan

gresan

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 2455 poruka

Napisano 01 June 2012 - 08:53 PM

Sok od sljiva

Pokupiti sljive.
Ostaviti u buretu bar 2-3 meseca.
Namontirati kazan.
Loziti vatru non-stop da bude jaca.
Dok se ceka da sok protekne, jesti prsutu, kajmak i domacu pogacu.
Peci krompire u zaru, jesti prstima sa starijim sirom.
Kad sok protekne nazdraviti proslogodisnjim sokom od sljiva.

Sav sakupljeni sok sakupiti u drugo bure i ostaviti da prezimi.
Na prolece ponoviti radnju (posebna paznja na deo sa prsutom, kajmakom i pogacom) i dobiti cist sok.

:roll: :kez: :fijuk:
  • Smucalica se ovo sviđa.

Budi svoj. Život je isuviše kratak da bi bio nečija kopija.




Odgovori na ovu temu



  


0 korisnik(a) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika