Idi na sadržaj

SEO i kako povećati broj poseta sajtu


Preporučene poruke

Hajde malo da pričamo o ''search engine optimization'' odnosno kako da što više svoj sajt učinite vidiljivim što većem broju ljudi, da vas pronađe što više ljudi i povećate broj poseta, kako da vas zavoli google i ostali pretraživači. Moja stranica recimo nije 100% nezavisna i pravljena je na SmugMug platformi tako da mi dosta toga ide preko njih samih. Ono što sam ja mogao da uradim je bilo unošenje odgovarajućeg ''Homepage Meta Description'', dodavanje gomile tagova i povezivanje same stranice sa google-om. Jedna od stvari koja recimo pomaže googlu pronalaženje vaše strane je dodavalje keywordsa u samom URL, tu sam recimo napravio grešku što samim fotkama nisam davao imena već je ostala numeracija na nekima, na nekima ima naziva ali većina je bez. Nazivi galerija, kategorija i ostalo imaju te reči koje se unose kroz NiceName koji nudi sama platforma prilikom kreiranja. Na sve ovo mogu da dodam nazive (caption) fotki, galerija i gomilu tagova koji se uz njih dodaju. Napredak se može pratiti povezivanjem sa google analytics + statistika koju mi daje i sama platforma. Da čujem ostale koje tips and tricks imate za bolje snalaženje na google i ostalim pretraživačima? Kako privlačite posetioce na svoju stranicu?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne znam šta bih ti rekao. I sam sam savete tražio na Googletu uglavnom. Mada na ovoj platformi dobar deo stvari dolazi već unapred sređen (ili unazađen, kako će se pokazati u nekim slučajevima). Tagovi jesu važni, meta description možda i više od njih. Nakon promene načina na koji se ubacuje meta description, rang sajta na nekim delovima interneta se popravio dramatično. Bitno je imati što više jedinstvenog sadržaja, iz tog razloga sam ja recimo tekstove o evropskom prvenstvu u rukometu pisao sam - po tim ključnim rečima smo često bili daleko ispred samog B92, ili jednog Sportal-a. Bitno je, rekoše mi, i da imaš linkove na sajtovima koji imaju veći Google pagerank od tebe, po mogućnosti sajtovima sa sličnim sadržajem.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Baneri se podrazumevaju, ja gde god da sam šerovao fotke (flickr,500px,itd) sam ostavio link do sajta, naravno tu je i tviter, fejsbuk, itd. Za smugmug ima dosta tutorijala za poboljšanje SEO, bitno je biti što vidljiviji na guglu pa i na samom smugmugu koji koristi na hiljade amatera i profesionalaca. Ako neko ima još tips i tricks neka piše. Gde sve proveravaš ranking sajta?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 godina kasnije...
  • 2 sedmica kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...