Idi na sadržaj

Komunalna policija u akciji


Preporučene poruke

'' Posle nekoliko minuta žestoke borbe dva policajaca uspela su da savladaju prodavca i obore ga na zemlju.'' (citat iz 'Blica') Čovek bi pomislio da su hapsili nekog Šarića ili nekog masovnog ubicu, u stvari uhapsili su dedu koji je prodavao na ulici.

"Daj ličnu kartu! Primeniću silu", zapretio je policajac, posle čega trgovac zavukao ruku u unutrašnji džep jakne i i izvadio nož kojim je napao policajca.

Ne odobravam povlačenje noža, ali ima tu nečega. Ti ulični prodavci nisu na ulici iz ne znam kog razloga, već zato što je to njihov način da sebi obezbede egzistenciju. U tekstu se navodi da su komunalci bili bahati, gurnuli čoveka koji je u gepek pakovao robu koju je prodavao (vidi se i na video snimku), a iz obraćanja se isto vidi kakav je nastup bio. Žestoka borba sa uličnim prodavcom:

202867_prodavac1_ff.jpg?ver=1325506079

Država ne brine o egzistenciji svojih građana, a ne dozvoljava im ni da je sami obezbede na ovaj način. Država može svima da duguje, državi ne može niko. Država ne mora da poštuje svoje zakone, građani moraju. Da je ovo normalna država taj čovek ne bi ni bio na ulici i prodavao nekakvo povrće iz gepeka. Gliša zna kakva je situacija u Nišu, kriminalci im se bahate po ulici, voze kola po pešačkoj zoni, puca se u centru grada a oni hapse i tuku dedu koji prodaje papriku.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Da izvinete, ali sere mi se od nasih komunalnih i ostalih policajaca i zakona koji za nekog vaze, a za nekog ne..

Pre godinu, dve sam imala priliku da me zaustavi milicioner sto sam prelazila ulicu na crveno zureci kuci (dete mi je bilo samo, inace ne prelazim na crveno), a na pet metara od nas nepropisno parkiran dzip, a malo dalje neka besna mecka..njima nisu smeli da pridju, pa su nasli meni da pametuju..

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Daj čoveku vlast i videćeš kakav je čovek. :beyond:

S jedne strane, oni su samo obavljali svoju dužnost - oni ne donose propise. S druge strane, mogli su to učiniti na daleko civilizovaniji i profesionalniji način - čovek možda i ne bi potegao nož na njih da su mu prišli ljubazno i saopštili da ne može nastaviti prodaju na toj lokaciji. Pošto je već potegao nož, molim lepo - licem ka podu, lisice na ruke i ćorku. Koliko god su oni trebali biti normalniji u prilasku, toliko nema opravdanja za napad na službeno lice.

Ova dvojica mamlaza bi u mojoj stanici popili disciplinsku iz mesta.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne da su mogli, nego su MORALI! Nisu smeli da ga gurnu onako sa leđa, kada mu traži ličnu kartu, mora da mu traži na drugačiji način i da mu saopšti zašto mu traži. Oni nemaju ista ovlašćenja kao redovna policija, ali najveći problem je što oni ne kapiraju da su oni ovde zbog nas a ne mi zbog njih. Partijski podrepaši. Deda verovatno ne bi vukao nož da ga nisu gurnuli, a ja ovoj dvojici pederčina (karakterna osobina) želim da tako nalete na nekoj majmuna, kriminalca pa vidim kako će da ga guraju i vitlaju po zemlji. Govnari.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Uz veliko slaganje sa vama, na osnovu onog što se videlo na snimku, ipak da primetim da snimanje nije počelo "od početka". Možda su oni i tražili ljubazno ličnu kartu, a matori je nije dao, nego počeo da utovara stvari u gepek. I šta je trebalo da ga puste, kao što je krenuo, pa je usledilo guranje, da sedne u auto i ode?

Ne bi ovde i sada mešao državu i odnos prema građanima, svi znate moj stav prema tom pitanju, ali snimak je suviše kratak da bi doneo baš toliko izričit zaključak o bahatosti policajaca, pa bili oni i komunalni.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

jbt.. u sred postovanja, pokazivanja srednjeg prsta, pljuvačine, poGrdnogA izražavanja i najsočnijeg psovanja

moG

po ovoj našoj miloj deželi..... bez imalo zaDrške, respekta i poštovanja

uDrio me "Mozila Crash" :wtf:

84160d2d.gif ode mi celo uMetničko delo.. sa sve mudrim mislima, citatima, videla snimcima, fotkamaa i poEntom 84160d2d.gif u propas'

Pa posle neka mi neko kaže da špijuni nisu među nama... da se komunjaRci nisu instalirali i u ovaj naš neveeni netSvet.

kad se isplačem.. i pokupim Crashom razbucane videE, linkove, slike, zapažanja i misli....

ponoviću svoj PreDragi post.

Neka me o5 komunalno potprašuju, zastrašuju i Crashuju

jbš komp.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Da ti pravo kažem i da su ga pustili da ode ne bi se ogrešili kako su ovako uradili. Ne bi bio ni prvi ni zadnji put da oni nekome progledaju kroz prste, no, šta god da se dešavalo ne može da ga onako gurne sa leđa pa da mu bahato zatraži ličnu kartu uz pretnju silom.

Ne bih se složio sa tobom. Ne vodiš računa o nesnimljenom uvodu u problem. Možda su oni od njega već pristojno tražili ličnu kartu, a ja se nadam da je tako, jer tako je po propisu. U ostalom, na snimku se ne vidi da su oni izvadili blokče sa namerom da mu odma' uteftere podatke zarad kazne. Možda su i hteli da mu oproste?! Možda! Taj deo ne znamo, pa ne bi tako brzo iznosio zaključke.

A i to nije bilo slučajno kršenje zakona i pravila, pa da mu se oprosti, "nije znao", "nije video", "nije bio svestan"... Iskreno, pun mi je kurac praštanja. Ja kada kršim zakon, a kršim ga ponekad*, to svesno radim, spreman da snosim posledice za to kršenje. I sigurno ne bi odbio da policiji, ma bila i komunalna, pokažem legitimaciju.

I da kažem, po meni, kada je matori već izvadio nož, bili su i previše blagi. Mnogo brže, odnosno efikasnije, su morali da neutralizuju opasnost od povređivanja.

* - Radi se samo o ograničenju brzine. I ništa drugo. Vežem pojas, poštujem sve znakove, semafor, punu liniju, pravo prvenstva... Plaćam NA VREME sve poreze, doprinose i dadžbine. Poštujem prava drugih i vodim računa da svojim pravom ne ugrožavam tuđa. ... I zato sam besan kada vidim da se drugima prašta.

Izmenjeno od strane člana Adrijan
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pa sad ne mogu da komentarišem ono što se na snimku nije videlo i što ne znam da li se i kako dogodilo. Na snimku je redosled, guranje, pa onda ''daj ličnu kartu, primeniću silu'' mislim, jbt. Primena ovlašćenja mora da ide mnogo drugačije. Da se razumemo, nisam ni ja odobrio onaj nož, ali ne može policajac da ti udari šamar pa onda traži ličnu kartu. Jednostavno ne može tako. Ako ne može da ga identifikuje ima pravo da ga privede policiji koja to može da uradi, pravo na upotrebu prinude ima samo u slučaju odbijana napada na sebe i na drugoga. Što se tiče toga da li treba da mu gledaju kroz prste ili ne, naravno da državni organi nikome ne bi trebali kroz preste da gledaju a da li uvek bude tako u praksi? Naravno da ne. O tome se i radi ovde. Oni će zažmuriti i okrenuti glavu kada kriminalci divljaju kolima ili nepropisno parkiraju, jer nemaju muda da ih kažnjavaju, legitimišu ili bilo šta drugo a kada naiđu na dedu koji prodaje pasulj i papriku onda će da treniraju strogoću. Obične jajare.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne vodiš računa o nesnimljenom uvodu u problem. Možda su oni od njega već pristojno tražili ličnu kartu...U ostalom, na snimku se ne vidi da su oni izvadili blokče sa namerom da mu odma' uteftere podatke zarad kazne. Možda su i hteli da mu oproste?!

ma.. jeboihpasusredblokčeta .. blokče nije ni bitno

jbš i blokče i ličnu kartu i njihovo ljubEzno traženje i opRoštaj...... Alo Požega :aaa: NePristojno i NeOprostivo je njihovo postojanje!

Elem...

ne verujem da ću ovo kasti... al' kaŠću

Onaj HaškoTribunalni pokojnik, sa sve svojim snovima o pandurskoj državi.. za ove snivače, njihove snove.. i za našu javu

bio je, mala (tužna, ružna i skoro) nedužna beba.

Sva ona njegova neGdašnja vojSka i pod njegovom šapom svi paravojni "vojaci i murjaci".. svi vojni i civiL policajci.. svi oni raznorodni i višeprofilni specijalci

i sve ostale grupe i trupe (neuniformisanih doduše) s'koca i s'konopca pokupljenih krimosa i pajaca...

nisu ovim hordama sada ni do kolena.

ni po broju ni po ovlašćenju ni po sistemu.

Ovih ima k'o pleve.

Ko skakavaca.

A komunalci su (poslednji sloj,but) tek jedan od šlagovana na torti.

Eh... sećam se kako ih je Đilkan Đilko onomad najavio... kao

to će biti formacije predivnih odaBranih ljudi, obučenih da pomažu narodu da se gradovi širom serBie dovedu u red.

Pomagaće bakama da im poskidaju mačke s'drveća,

njima i njihovim dekama će ako treba (a trebalo je) odlaziti na pijace po teške džakove krompira i kupusa,

umesto svih nas će stajati u redovama samoposluga i tržnih centara i donositi nam na prag i leba i uz leba šta treba,

skupljaće opalo lišće s'trotoara i s'ulica i transportovati ga u naramcima na deponije van prelepih gradova,

pomagaće đubretarima kojih ima premalo, i skupiti poneke propuštene pikavce i poneko pseće govance..

specijalnim šmrkovima će sa osmesima na licima oprati povraćke pijanaca

a kad im nabave i specijalna vozila..

prebacivaće promrzle ljude viđene po autobuskim stanicama.. do posla

promrzle devojke do nestrpljivih momaka

promrzle muževe do stanova ugrejanih žena

promrzlu omladinu do dobrih kafića

i promrzlu dečicu do vrtića.

Bajka :trep: ...

a onda je naStupio Vlada.... i syebo nam Bajku

i bajkinu sliku.. i mikrofon i ton i sviraJku :ggg::ggg::ggg:

Ovaj Turkmenov tjubić je prava slika te bajke... od tada do sada.

Pa tako..

Očekujem da ćemo ove 2012 godine dobiti bar još jednu pandursku organizaciju.. - MesnoZajedničnu policiju.

Ona bi se u još sitnije detalje pozabavila nama, našom srećom i našim navikama.

Da smo nešto pametnija i bogatija država, mogli bi mi da imamo i - UskoLokalnoUličnu policiju

pa... - Sokačnu policiju

i veoma potrebnu.. - Ćorsokačnu policiju.

A da smo još bogatiji.. im'o bi svako od stanovnika bar njih pet "po glavi"..

a ne k'o sad.. "jedna pura" dva pandura. :dry:

http://www.youtube.com/watch?v=kqQPIE9WuHU

Izmenjeno od strane člana Glisha
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

...setio sam se upravo...svojevremeno, ispred hale Pionir...red dugacak u picku materinu...ja konj, umesto da stanem na kraj, krenem da se umuvam...kad sa ledja...osetim strahovit udarac...zateturam se, ali instiktivno se okrenem i iz prve nokautiram...pandura...:blink:...jbg...nastade krljanje, sta da se radi...mlados' ludos'...:smor:...

...elem...nedostaje nam kolektivne svesti...kako drzavi...tako policajcima pa i svima nama, gradjanima...:smor:...

...btw...ja bih umro od smeha kada bi mi komunalac zapretio silom...:lol:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 godina kasnije...

I tako dok kriminal cveta hapse se dede, i babe i evo, žene koje nemaju kartu u gradskom.

 

ZA NEVERICU Stavili joj lisice jer nije otkucala Busplus

 

- Maltretiraju me. Nemojte molim vas lisice, molim vas lisice – zapomagala je juče A.S. (30) dok su je komunalni policajci hapsili nakon što se švercovala u autobusu na liniji 73.

 

564868_busplus-jutjub_f.jpg?ver=14221239

 

link za vest

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=LiEeGjE_73g

 

 

Tri junaka na jednu ženu. Crkli dabogda u usta vas mrtva. Gde ste da zavodite komunalni red po beogradskim splavovima? Kad ste uhapsili nekog džeparoša u gradskom prevozu? Kad ste uhapsili bahate vozače što staju džipovima na tramvajske šine? Pacovi najobičniji.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nastavak priče iz prethodnog posta, krivična prijava protiv nn lica za snimanje događaja koji je izazvao toliko pažnje u javnosti  :laugh:

 

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/529317/Krivicna-prijava-protiv-osobe-koja-je-snimila-hapsenje-putnice-bez-karte

 

Kakvo saopštenje  :roll:  Kenjam vam se na rečenicu da pravdu ne sprovodite selektivno. Kad ste otišli da uvodite komunalni red na beogradske splavove?! Aaaaa ne, tamo sve mafija, krimosi, dileri i huligani. Prc će nekome da napišete prijavu za glasnu muziku, bacanje smeča u Savu i divljanje po keju. Miševi.

 

Dok vi šiljite onu stvar na nemoćnim starcima i ženama ovako vam izgleda komunalni red u Beogradu:

 

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/529305/Pismo-citaoca-Blica-komunalcima-i-Cistoci-Pogledajte-kako-izgleda-samo-jedna-ulica-u-gradu

http://bahatoparkiranje.com/fotografije/20#.VMVYDP7F_zI

http://arhiva.24sata.rs/vesti/beograd/vest/tramvaji-kasne-i-do-45-minuta-zbog-parkiranja-na-sinama/59202.phtml

http://www.kurir.rs/apel-vlasnicima-splavova-uklonite-smece-clanak-43057

 

 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Još malo o komunalcima

 

 

 

 

Sindikat policije ispravlja komunalce: Snimanje je dozvoljeno!

Marko Tašković | 26. 01. 2015. - 13:34h | Komentara: 0
Ukoliko osoba koja snima ne ometa rad policije, pa i komunalne policije, snimanje je dozvoljeno. Policijski službenik pa samim tim i komunalni policajac, javni su službenici što znači da je i njihov rad javan - kaže za "Blic" Dragan Žebeljan iz sindikata srpske policije.

Izjava sindikata komunalne policije da ce protiv NN osobe koja je napravila video zapis incidenta u Zemunu, kada su komunalni policajci stavili lisice na ruke sugrađanki A.S (30) a koja nije imala Bus Plus kartu ni licnu legitimaciju - biti podneta krivicna prijava, uzbzrkala je javnost.
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/529492/Sindikat-policije-ispravlja-komunalce-Snimanje-je-dozvoljeno

 

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/529381/Ispovest-uhapsene-Beogradjanke-Kao-da-sam-ubila-nekoga

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/529510/Pogledajte-sta-Beogradjani-misle-o-incidentu-u-Zemunu-i-hapsenju-putnice-bez-karte

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/529418/POSLE-INCIDENTA-Beogradjani-ostavili-nalepnice-na-kola-komunalne-policije

 

 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Ovo su izmene zakona o komunalnoj policiji

G. Bulatović | 07. 02. 2015. - 21:45h | Komentara: 13, BLIC

Komunalnu policiju dobiće, kako predviđaju izmene zakona o komunalnoj policiji, a u koje je “Blic” imao uvid, osim gradova, i sve opštine u Srbiji.

Zakon predviđa tesnu saradnju komunalaca sa policijom. Komunalni policajci će, kada je to potrebno, dobijati od MUP-a lične podatke za građane, vozila i sve druge informacije. Međutim, policija će, da bi se sprečile zloupotrebe, morati da evidentira ko im je iz komunalne policije i zašto tražio podatke.

 

Komunalni policajci mogu da koriste sredstva prinude, ali samo kada je to “apsolutno nužno”.

Ali ukoliko, recimo, vozači prilikom pregleda vozila od komunalnih policajaca preduzmu bilo šta što ukazuje na to da imaju nameru da pobegnu, rizikuju da im ovi stave lisice.

Komunalni policajci, s druge strane, mogu prići maloletnicima jedino u prisustvu roditelja i mogu pregledati samo osobu istog pola. Imaju ovlašćenja da nas legitimišu, provere identitet, privremeno oduzmu predmete, vrše video-nadzor, pa čak i da upotrebe sredstva prinude, i to: fizičku snagu, službene palice i lisice.

Mogu, prema izmenama zakona, i da traže obaveštenja od građana koji bi mogli da budu svedoci nekog prekršaja. Ovi, međutim, nisu dužni da s njima sarađuju.

S druge strane, izmenama zakona komunalni policajci više neće moći da izriču mandatne kazne, već samo da izdaju prekršajni nalog i podnesu prijavu za učinjeno krivično delo. 

NOVINE

1. Opštine, a ne više samo gradovi, dobijaju komunalne policajce

2. Komunalni policajac više ne može da izriče mandatne kazne

3. Vozač koji startuje vozilo u prisustvu komun. policajca rizikuje da mu stave lisice

4. Komunalni policajac može da traži svedočenje građana, ali oni ne moraju da sarađuju

5. Policija daje podatke komunalcima o građanima i vozilima, ali uz evidenciju

 

 

 

Tek će da bude zanimljivo kad svaka opština dobije partijsku,pardon, komunalnu policiju. Hajde svi da radimo u komunalnoj polciji. Na jednog građanina po jedan komunalni policajac, pa da vidiš kad se uvede red  :laugh:  i posle Sloba imao policijsku državu  :trt:

 

A ovo "apsolutno nužno" je baš onako lepo formulisano  :laugh: može da se napiše i "po potrebi" ili "za svaki slučaj". 

 

jer-tako-smo-u-mogucnosti-transparent.jp

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 meseci kasnije...

Ne verujem da su dobili oružje. To bi bila već ozbiljna izmena ovlašćenja za koju bi trebalo napisati skroz drugačiji zakon o komunalnoj policiji. Komunalna policija je bila jedna priča kada su je uvodili, sada ide u skroz drugom pravcu. Lokalne policije postoje na zapadu, ali tu ne rade stranački šabani koje su skupili s qrca i konopca ko ove kod nas. Da ta bagra stvarno radi svoj posao kako bi trebalo niko ne bi dizao frku. Da su stvarno svrsishodni i profesionalni. Ali ne. Ovako će svako selo u Srbiji (prvo su bili samo gradovi, sada će i opštine) da imaju komunalnu policiju koja će da svira qrcu. Ko će bre sve to da plati? Nema se novaca za finansiranje redovne policije a mi u svakoj opštini osnivamo komunalnu policiju koja će da zajebava sirotinju. Sve bih ja to poslao da obezbeđuju utakmice, da održavaju red kada su protesti i demonstracije. Rame uz rame sa pandurima i žardinjerijom. Pa da vidimo fajtere.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...