Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Partizan opet ima strašnu sreću u žrebu: Shamrock Rovers - Partizan :roll:

Zvezda izvukla Ren i gostuje u prvom meču.

Makabi Tel Aviv - Panatinaikos

Atletiko Madrid - Vitoria Gimaraeš

Šamrok Rovers - Partizan

Metalist - Sošo

Bešiktaš - Alanija

Rozenborg - AEK Larnaka

Vorksla - Dinamo Bukurešt

Bursaspor - Anderleht

Roma - Slovan

Olimpiakos Volos - PSG

Legija - Spartak Moskva

Ekranas - Hapoel Tel Aviv

PAOK - Karpati

Trabzonspor - Atletik Bilbao

Harts - Totenhem

Maribor - Rendžers

Steaua - CSKA Sofija

Nordsjiland - Sporting

Dnjepr - Fulam

Lokomotiv Moskva - Spartak Trnava

Sion - Seltik

Slask - Rapid Bukurešt

Liteks - Dinamo Kijev

Lacio - Rabotnički

Nasional - Birmingem

PSV - Rid

Tun - Stouk

Alesund - AZ Alkmar

Vasluj - Sparta

Oonija - Salcburg

Zestafoni - Klub Briž

Hanover - Sevilja

Helsinki - Šalke

Dinamo Tbilisi - AEK

Ren - Crvena Zvezda

Gaz Metan - Austrija Beč

Braga - Jang Bojs

Standard - Helsinborg

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Izeš sreću u žrebu.I prošli žreb je za partizan bio OK samo što se mogućnost da se nešto ukenja teško propušta.

Navilam za partizan ceo život ali mi se u fudbalu našem podosta toga smučilo pa uredno ispratim sve što se dešava ali utakmicu sve teže gledam do kraja ili uopšte ne gledam.

A ono dali je ili nije bio penall ne raspravljam.

Bio je penal.Samo kreten onako mlatara u 16 metara.

Ajd' sada da vidimo šta će se desiti protiv Shamrock Rovers-a.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

LE: Lane doneo pobedu Anderlehtu

Izvor: B92 | AY

U prvim mečevima poslednjeg kola kvalifikacija viđeno je nekoliko iznenađenja, a najveće je pobeda Helsinkija nad Šalkeom 2:0.

U jednom od derbija Makabi je savladao Panatinaikos 3:0, Steaua Bukurešt je slavila protiv CSKA Sofije 2:0, a Hanover je takođe priredio iznenađenje savladavši Sevilju 2:1.

Ipak, većina favorita, naročito engleskih, bila je sigurna. Totenhem je u gostima deklasirao Harts 5:0, Fulam je pobedio Dnjepar 3:0. Lacio je savladao Rabotnički 6:0, ali je Roma izgubila u gostima od Slovana 1:0.

Helsinki je napravio iznenađenje savladavši Šalke kod kuće rezultatom 2:0. Dvostruki strelac bio je Puki, u 18. i 54. minutu. Makabi iz Tel Aviva je tek u drugom poluvremenu uspeo da se nametne gostujućem Panatinaikosu. Konate je domaće doveo u prednost u 60. minutu, a dvostruki strelac bio je Atar, prvo u 67. minutu iz penala, a potom i iz igre u 90.

Hanover je brzo iznenadio Sevilju, pošto je Šlaudruf svoj tim doveo u vođstvo već u 6. minutu. Kanute je izjednačio za goste u 37, ali je Šlaudruf novim pogotkom konačan rezultat postavio već na kraju prvog poluvremena.

Srbi: Sjajno izdanje Jovanovića

Reprezentativac Srbije Milan Jovanović postigao je odlučujući gol u pobedi u gostima belgijskog Anderlehta nad turskim Bursasporom od 2:1.

Bursaspor je poveo golom Gokčeka Vedersona u 37. minutu iz penala. Rezultat je izjednačio Žonatan Ležer u 57. minutu, takođe iz jedanaesterca.

Jovanović je konačan rezultat postavio u 76. minutu, a revanš se igra za nedelju dana u Briselu.

Dobre vesti dolaze i iz Bugraske, gde je srpski reprezentativac Miloš Ninković postigao prvi pogodak za Dinamo iz Kijeva, koji je u gostima pobedio Liteks iz Loveča 2:1.

Ninković je gol postigao iz penala u sedmom minutu.

Liteks je izjednačio u 13. minutu golom Hrista Janeva, da bi pobedu Ukrajincima doneo nigerijski reprezentativac Ideje Braun u 77.

Sa druge strane, Miroslav Radović ni sa dva gola za Legiju nije uspeo da donese timu pobedu, pošto su u Varšavi remizirali 2:2 protiv moskovskog Spartaka.

Radović je prvi pogodak postigao u trećem minutu, a izjednačio je brazilski internacionalac Ari u 52. minutu.

Novo vođstvo varšavskoj ekipi Radović je doneo u 69. minutu, a konačan rezultat, takodje drugim golom na meču, postavio je Ari u 71. minutu.

Englezi uglavnom dominantno

Predstavnici Engleske za sada dominiraju u Baražu. Londonski Totenhem je u gostima ponizio Harts 5:0. Već posle desetak minuta, "pevci" su vodili 2:0 pogocima Rafaela van der Varta i Džermejna Defoa. Džejk Livermore je u 28. minutu povećao na 3:0, da bi se u nastavku meča u strelce upisali i Geret Bejl u 63. i Aron Lenon u 78. minutu.

Fulam je na svom terenu bio siguran protiv Dnjepra. Domaće je u vođstvo doveo Hjuz u 38. minutu, da bi dve završio Dempsi krajem prvog i početkom drugog poluvremena. Stouk je u gostima savladao Tun golom Denija Pjua u 18. minutu, dok je remizirao samo Birmingem, koji je protiv Nacionala u gostima igrao bez golova.

Rezultati:

Ekranas - Hapoel Tel Aviv 1:0

FC Vaslui - Sparta Prag 2:0

Legija Varšava - Spartak Moskva 2:2

Lokomotiva Moskva - Trnava 2:0

Helsinki - Šalke 2:0

Zestafoni - Klub Briž 3:3

Liteks Loveč - Dinamo Kijev 1:2

Alesund - AZ Alkmar 2:1

Austrija Beč - Gas Metan Medias 3:1

Omonija Nikozija - RB Zalcburg 2:1

Vorskla Poltava - Dinamo Bukurešt 2:1

Makabi Tel Aviv - Panatinaikos 3:0

Steaua Bukurešt - CSKA Sofija 2:0

Tun - Stouk Siti 0:1

Bešiktaš - Alanija Vladikavkaz 3:0

Bursaspor - Anderleht 1:2

FC Nordsjeland - Sporting Lisabon 0:0

PAOK - Karpati 2:0

Slask - Rapid Bukurešt 1:3

Standard Lijež - Helsingborg 1:0

Fulam - Dnjepar 3:0

Hanover - Sevilja 2:1

Metalist - Sošo 0:0

Crvena zvezda - Ren 1:2

AEK - Dinamo Tbilisi 1:0

Diferdang - Pari Sen Žermen 0:4

Harts - Totenhem 0:5

Nacional - Birmingem 0:0

Maribor - Rendžers 2:1

Rozenborg - AEK Larnaka 1:0

Slovan Bratislava - Roma 1:0

Atletik Bilbao - Trabzonspor 0:0

Lacio - Rabotnički 6:0

Seltik - Sion 0:0

Rid - PSV 0:0

Šamrok - Partizan 1:1

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 sedmica kasnije...

LE: Atletiko rutinski sa Seltikom

Izvor: B92 | AK

U drugom meču Lige Evrope koji ste mogli da gledate na televiziji B92, na premijeri move sezone, Atletiko Madrid dobio je Seltik sa 2:0.

Radamel Falkao je nastavio da trese mreže u LE pošto je postigao prvi gol za "jograndžije" i potvrdio da će biti dostojna zamena za Aguera i Forlana.

Milan Jovanović bio je u pobedi Anderlehta nad AEK-om (4:1), istim rezultatom AZ je dobio Malme, a siguran u gostima bio je Odenze sa 3:1 nad Vislom. Pobedili su još Metalist, Braga, Briž, Udineze, Haifa.

"Jorgandžije" su možda ostale bez Argentinca i Urugvajca, ali je stigao Kolumbijac Falkao, prošle sezone najbolji strelac Lige Evrope u dresu osvajača trofeja Porta.

Da Madriđani nisu pogrešili sa ovim potezima, Falkao je pogazao već u trećem minutu duela sa Seltikom postigavši prvi gol u direktnim prenosima Lige Evrope na B92. Trijumf Atletika nad Škotima, koji su u LE stigli zahvaljujući diskvalifikaciji Siona, potvrdio je sjajni Brazilac DIjego polovinom drugog dela meča.

U grupi G AZ je najavio kandidaturu za prvo mesto sa 4:1 protiv švedskog Malmea. Već u prvom poluvrmenu meč je bio rešen pošto je tim iz Alkmara vodio sa 3:0. Žosi Altidor je u 21. minutu ’otvorio’ goste, da bi u 33. Razmus Eml iz penala duplirao prednost. Šest minuta kasnije sve je bilo poznato pošto je i Adam Maher savladao Dahlina. Već u četvrtom minutu nastavka Maher je asistirao Bretu Holmanu za četvrti gol AZ-a, dok su gosti preko Danijela Larsona u 72. minutu iz penala ublažili poraz. Srpski internacionalac Miljan Mutavdžić igrao je za goste od 56. minuta.

U drugom meču grupi Metalist iz Harkova ostvario je veliku pobedu u Beču nad Austrijom sa 2:1. Takav ishod niko nije naslućivao posle sedmog minuta kadaje Tomas Jun doneo prednosti domaćinu. U nastavku meča gosti su potpuno preokrenuli rezultat postigavši dva pogotka iz tri udarca u okvir gola. U 56. minutu Papa Gaj je izjednačio, da 11. minuta pre kraja asistent kod tog gola Klejton Ksavijer je pogodio penal i preokrenuo rezultat. Milan Obradović igrao je od 38. minuta za Ukrajince.

U grupi H Braga i Klub Briž bi trebalo da ’ratuju’ za prvo mesto, s obzirom na rezultate prvog kola. Prošlosezonski finalista takmičenja Braga slavila je sa 3:1 protiv engleskog drugoligaša Birmingema. Već u 7. minutu Elder Barbosa je doneo prednost gostima, a u 59. minutu duplirao ju je Lima. U 71. domaći tim je najavio moguću borbi za bod pošto je Marlon King smanjio na 2:1, ali je sve rešio Barbosa drugim pogotkom dva minuta pre kraja meča. Oporavljeni Nikola Žigić nije bio u protokolu za meč.

Briž je na svom terenu sa 2:0 pobedio slovenački Maribor. Oba gola postignuta su u prvoj četvrtini meča. Već u sedmom minutu Vadis Ođiđa Ofoe je iskoristio asistenciju Nabila Dirara koji je u 24. minutu duplirao vođstvo i postavio konačan rezultat.

Zanimljiva borba za drugu fazu očekuje nas u grupi I. Gledali smo kako je Atletiko Madrid golovima Falkaa i Dijega osvojio lagana tri boda protiv Seltika, dok je mnogo interesantnije bilo u Udinama.

Italijanski predstavnik Udineze gubio je od 19. minutua od Rena, ekipe koja je u kvalifikacijama eliminisanla Crvenu zvezdu. Stefan Dalma je proigrao Jusufa Hađija. Ipak, 20 minuta kasnije najbolji igrač ’zebri’, Antonio Di Natale koristi dodavanje Abdija i poravnava rezultat. Usledila je žestoka borba za tri boda, a pripala je domaćem timu koji je preko Pabla Armera stigao do 2:1, sedam minuta pre kraja.

U grupi J postignut je samo jedan gol. Derbi je odigran u Bukureštu gde je Steaua odigrala 0:0 u prilično nezanimljivom duelu sa Šalkeom. Nemci su imali inicijativu, i jedini su šutirali u okvir gola, ali samo dva puta. Tako prvo mesto posle prvog kola drži Makabi ih Haife koji je minimalnim rezultatom slavio protiv kiparskog AEK-a iz Larnake. Jedini gol postigao je Mohamed Gadir u 54. minutu. Bojan Šaranov je uspešno sačuvao mrežu koju je pokušao da zatrese i Miljan Mrdaković.

Odenze je lider grupe K. Danci su bili ubedljivi u Poljskoj gde su sa 3:1 nadigrali Vislu. Prvi gol u Krakovu postignut je u 36. minutu kada je Andreas Johanson savladao Pareika. Domaći su se međutim vratili u meč u 54. minutu golom Andraza Krima, ali su igrači Odenzea u poslednjih deset minuta stigli do trijumfa. Prvo je u 81. minutu Piter Utaka doneo drugo vođstvo gostima, a pobedu je potvrdio Rasmus Falk Jensen u poslednjem minutu meča. Ivica Iliev igrao je za poljskog šampiona do 84. minuta, dok su Marko Jovanović i golman Milan Jovanić sa klupe posmatrali meč.

U drugom meču grupe Fulam i holandski Tvente su igrali 1:1. Oba gola postignuta su u prvom poluvremenu. Fulam je poveo u 19. minutu preko Endrjua Džonsona, a izjednačenje i bod sa gostovanja Tventeu je doneo golman domaćina Mark Švarcer autogolom u 41. minutu.

Još jedan Srbin bio je strelac u prvom nedelju evrokupova. Posle fantastičnog gola Aleksandra Kolarova u Ligi šampiona za Mančester siti, čime je postao prvi strelac ’građana’ u istoriji ovog takmičenja, mrežu u Ligi Evrope zatresao je Milan Jovanović. On je bio strelac drugog gola za Anderleht u ubedljivom trijumfu nad grčkim AEK-om u grupi L. Asistirao mu je Fernando Kanesin koji je ’namestio’ i prvi gol u Briselu Matijasu Suaresu. Argentinac poznat i pod nadimkom Oreha ostvario je het-trik na ovom duelu. On je mrežu tresao još u 40. i 84. minutu kada ga je prigrao Saša Klještan, amerikanac srpskog porekla.

Tri boda posle preokreta u gostima, u ovoj grupi osvojila je moskovska Lokomotiva. Šturm je u Gracu poveo 1:0 golom Imrea Sabiša već u 14. minutu, ali su gosti sa dva brza gola preokrenuli do 30. Prvo je izjednačio Viktor Obina, a pobedu Rusima doneo je Dmitri Sičev. Pre samo nekoliko dana Lokomotiva je preokretom slavila i protiv Zenita u ruskoj Premijer ligi.

Grupa G:

Austrija Beč – Metalist Harkov 1:2 (1:0)

Jun 7 - Gaj 56, Ksavijer 79

AZ Alkmar – Malme 4:1 (3:0)

Altidor 21, Elm 33p, Maher 39, Holman 48 - Larson 72p

Grupa H:

Birmingem – Braga 1:2 (0:1)

King 71 - Barbosa 7, 88, Lima 59

Klub Briž – Maribor 2:0 (2:0)

Ođiđa Ofoe 7, Dirar 24

Grupa I:

Atletiko Madrid – Seltik 2:0 (1:0)

Falkao 3, Dijego 68

Udineze – Ren 2:1 (1:1)

Di Natale 39, Armero 83 - Hađi 19

Grupa J:

Makabi Haifa – AEK Larnaka 1:0 (0:0)

Gadir 54

Steaua – Šalke 0:0

Grupa K:

Fulam – Tvente 1:1 (1:1)

Džonson 19 - De Jong 41

Visla – Odenze 1:3 (0:1)

Kirm 54 - Johanson 36, Utaka 81, Jensen 90

Grupa L:

Anderleht – AEK 4:1 (3:1)

Suares 16, 40, 84, Jovanović 33 - Leandro 36

Šturm – Lokomotiva 1:2 (1:2)

Sabiš 14 - Obina 28, Sičev 29

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

LE: Spursi izdržali u Solunu

Izvor: B92 | AK

Na otvaranju nove sezone u Ligi Evrope, fudbaleri PAOK-a i Totenhema igrali su bez golova uz direktan prenos na televiziji B92.

Na stadionu "Tumba" u Solunu Spursi su igrali u kombinovanom timu, sa šest omladinaca, ali Grci nisu uspeli da slave iako su imali penal, dok je Vladimir Ivić pogodio prečku u 90. minutu.

U ostalim mečevima, Bešiktaš je dobio Makabi 5:1, PSŽ sa 3:1 Salcburg, Rubin je slavio sa 3:1 kod Šamroka, dok se Dinamo spasao protiv Stouka (1:1). Slavili su još Kopenhagen, Rapid, PSV, Atletik i Sporting.

U prvom timu PAOK-a nema biv[eg fudbalera Partizana Vladimira Ivića koji je na klupi. U sastavu Totenhema nema Modrića, Van der Varta, Defoa, Adebajora...

Prvih pola sata meča proteklo je u taktičkom nadmudrivanju dva tima na sredini terena, pravih prilika nije bilo, ali je PAOK imao inicijativu. Ipak, u 32. minutu Grci stižu do penala. Atanasidis je istrčao sam ispred Karla Kudićinija, sklonio je loptu, a Italijan ga oborio pa je Mažić svirao najstrožu kaznu.

Portugalac je bio siguran sa bele tačke i zatresao mrežu Engleza, ali je Mažić odlučio da ponovi penal. Drugi put Lino je gađao donji levi ugao i promašio ceo gol pa je ostalo 0:0.

U nastavku meča šansu je dobio i Vladimir Ivić, posle čije akcije i centaršuta sa desne strane, Kudićini zaustavlja šut Atanasisida, što je bila najbolja šansa PAOK-a u drugom poluvremenu.

Malo je nedostajalo da Ivić bude junak ove utakmice. U nadoknadi vremena Vijerinja je sjajno prošao po levoj strani, uputio sjajan centaršut u kazneni prostor, a Ivić utrčao iz drugog plana i glavom pogodio prečku.

www.rubin-kazan.ru

Prednos u grupi A u kojoj igraju PAOK – Totenhem stekao je ruski Rubin koji je sa 3:0 slavio u Belfastu. Tim iz Kazanja je savladao Partizanovog dželata Šamrok sa 3:0. Duel je otvorio Obafemi Martins koji je u drugom minutu postigao prvi gol u novoj sezoni Lige Evrope, a posao su završili Kristijan Noboa i Gokdenis Karadenis u prvoj polovini drugog dela igre.

U grupi B postignut je samo jedan gol. Dok u derbiju između Hanovera i Standarda nije bilo pogodaka, Kopenhagen je preko Mortena Nordstranda minimalnim rezultatom nadigrao ekipu ukrajinske Vorskle.

Beta

Po tri boda u grupi C imaju PSV i Rapid iz Bukurešta. Holandski predstavnik je minimalnim rezultatom slavio nad poljskom Legijom u Ajndhovenu, a jedini gol na “Filips” areni postigao je Driens Martens polovnom prvog dela igre. Istim rezultatom Rapid je pomalo neočekivano slavio u Tel Avivu protiv Hapoela. Gol u Izraelu postigao je Nikulae Ovidu Herea početkom drugog poluvremena. Danijel Ljuboja odigrao je ceo meč, dok je Miroslav Radović ušao na poluvremenu u tim Legije.

Izuzetno uzbudljivo bilo je u Rimu gde je gostovao rumunski Vaslui i osvojio bod protiv Lacija sa 2:2, u grupi D. Rimljani su poveli na vreme, Đibril Sise je realizovao penal u 35. minutu, ali ih je poterao maler u drugom delu. Prvo je u 59. minutu Vesli izjednačio, da bi već u 63. Lućijano Zauri napravi penal i dobio crveni karton. Vesli je pogodio i penal, ali su domaći fudbaleri, iako brojčano slabiji stigli do remija preko Đuzepea Skulija, kojem je u 71. minutu asistirao Sise.

U drugom meču grupe Sporting iz Lisabona je relativno rutinski slavio u Cirihu sa 2:0. Oba golova Portugalci su postigli u prvom poluvremenu. Već u četvrtom mrežu Švajcaraca je zatresao Emiliano Insua, a u 21. Riki Van Volfsvinkel, 22-godišnje pojačanje iz holandskog Utrehta. Milan Gajić je odigrao ceo meč za domaćina uz žuti karton.

Beta

Najubedljiviji trijumf ostvario je Bešiktaš koji je sa 5:1 deklasirao izraelski Makabi iz Tel Aviva u grupi E. Ugo Almeida je sa dva gola oduševio domaće navijače u Istanbulu, da bi početkom drugog dela Roi Kehat najavio mogući povratak gostiju. Međutim, prošlo je još samo pet minuta, a Mehmet Aurelio i Egemen Korkmaz rešavaju meč. Pobedu je ubedljivijom učinio Edu dva minuta pre kraja.

Pobeda Bešiktaša je tim veća s obzirom da je ovo jedna od jačih grupa. U drugom duelu Dinamo je osvojio samo bod protiv Stouk Sitija u Kijevu. Englezi su neočekivano poveli u 55. minutu preko letošnjeg pojačanja iz Birmingema Kamerona Džeroma, ali su se Ukrajinci izvukli u poslednjem momentu pošto je Ognjen Vukojević izjednačio u 90. minutu. Miloš Ninković igrao je do 58 minuta za Dinamo.

Beta

Pari Sen Žermen je dobio derbi grupe F. Sa 3:1 savladao je Salcburg na “Parku prinčeva”. ‘Sveci’ su poveli u 35. minutu iz penala preko Nenea, a u finišu poluvremena prednost je udvostručio Matje Bodmer. Tačno na polovini dugog dela pojačanje iz Rome Žeremi Menez je potvrdio trijumf Parižana, a poraz Austrijanca ublažio je Ibrahim Sekegaja tri minute pre kraja. Milan Biševac nije bio u timu PSŽ-a.

Veliku pobedu u gostima ostvario je Atletik Bilbao. Baskijci su sa 2:1 nadigrali Slovan u Bratislavi. Sasueta je već u 13. minutu doneo prednost gostima, ali je u 24. izjednačio Karim Guede. Ipak, pet minuta pre kraja poluvremena asistent kod prvog gola Bilbaa, mladi Iker Munian je vratio prednost gostima i kako se ispostavilo doneo pobedu. Marko Milinković je igrao do 72. minuta za Slovan i dobio žuti karton.

Grupa A:

Šamrok – Rubin 0:3 (0:1)

Martins 2, Noboa 50, Karadenis 60

PAOK – Totenhem 0:0

Grupa B:

Kopenhagen – Vorskla 1:0 (0:0)

Nordstrand 54p

Hanover – Standard 0:0

Grupa C:

PSV – Legija 1:0 (1:0)

Martens 21

Hapoel Tel Aviv – Rapid Bukurešt 0:1 (0:0)

Herea 55

Grupa D:

Cirih – Sporting 0:2 (0:1)

Insua 4, Van Volfsvinkel 21

Lacio – Vaslui 2:2 (1:0)

Sise 35p, Skuli 71 - Vesli 59, 63p

Grupa E:

Bešiktaš – Makabi Tel Aviv 5:1 (2:0)

Almeida 3, 28, Aurelio 50, Korkmaz 53, Edu 88 - Kehat 48

Dinamo Kijev – Stouk 1:1 (0:0)

Vukojević 90 - Džerom 55

Grupa F:

Slovan Bratislava – Atletik Bilbao 1:2 (1:2)

Guede 24 - Susaeta 13, Munian 40

PSŽ - Salzburg 3:1 (2:0)

Nene 35p, Bodmer 44, Menes 68 - Sekegaja 87

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

LE: Remi u Renu, veče preokreta

AK

Odigrani su mečevi 2. kola Lige Evrope u grupama G, H, I, J, K i L, a meč Ren - Atletiko Madrid završen je bez pobednika.

Ren je vodio do samog finiša meča kada je rezervista Madriđana Huanfran spasao goste poraza (1:1). U drugom meču grupe I Seltik i Udineze su takođe igrali 1:1.

Sigurne pobede ostvarili su Tvente i Šalke, slavili su još Austrija, Fulam i Anderleht, dok su Birmingem, Klub Briž i Šturm do tri boda stigli posle preokreta u drugom poluvremenu.

Samo jedan srpski internacionalac bio je strelac. Miljan Mrdaković postigao je jedini gol za AEK iz Larnake u remiju njegovog tima sa Steauom na Kipru. Na teren se vratio Nikola Žigić u dresu Birmingema, Bojan Šaranov je primio tri gola od Šalkea, Novak Martinović igrao je poslednjih pola sata za Steauu.

Ivica Iliev je igrao do 67. minuta, dok su Marko Jovanović i Marko Jovanić sa klupe gledali debakl Visle u Enšedeu. Milan Jovanović nije bio u sastavu Anderlehta.

Ostali mečevi 2. kola igrali su se od 21.05 časova.

Grupa G:

Malme – Austrija Beč 1:2 (0:2)

Renegi 82 - Barazite 17, Grunvald 36

Metalist – AZ Alkmar 1:1 (0:1)

Taison 76 - Altidor 26

Tabela:

1. AZ Alkmar 2 1 1 0 5:2 4

2. Metalist Harkov 2 1 1 0 3:2 4

3. Austrija Beč 2 1 0 1 3:3 3

4. Malme 2 0 0 2 2:6 0

Grupa H:

Maribor – Birmingem 1:2 (1:0)

Volas 29 - Birk 64, Eliot 79

Braga – Klub Briž 1:2 (0:0)

Barbosa 54 - Akpala 71, Donk 90

Tabela:

1. Klub Briž 2 2 0 0 4:1 6

2. Braga 2 1 0 1 4:3 3

3. Birmingem 2 1 0 1 3:4 3

4. Maribor 2 0 0 2 1:4 0

Grupa I:

Seltik – Udineze 1:1 (1:0)

Sung Jeng 3p - Adbi 88p

Ren – Atletiko Madrid 1:1 (0:0)

Montanjo 56 - Huanfran 87

Tabela:

1. Atletiko Madrid 2 1 1 0 3:1 4

2. Udineze 2 1 1 0 3:2 4

3. Ren 2 0 1 1 2:3 1

4. Seltik 2 0 1 1 1:3 1

Grupa J:

Šalke – Makabi Haifa 3:1 (1:1)

Fuhs 8, 66, Hurado 82 - Vered 35

AEK Larnaka – Steaua 1:1 (0:0)

Mrdaković 59 - Kostea 65

Tabela:

1. Šalke 2 1 1 0 3:1 4

2. Makabi Haifa 2 1 0 1 2:3 3

3. Steaua Bukurešt 2 0 2 0 1:1 2

4. AEK Larnaka 2 0 1 1 1:2 1

Grupa K:

Tvente - Visla 4:1 (2:1)

De Jong 32, Janko 45, 57, Jensen 80 - Bilton 9

Odenze – Fulam 0:2 (0:1)

Džonson 35, 88

Tabela:

1. Tvente 2 1 1 0 5:2 4

2. Fulam 2 1 1 0 3:1 4

3. Odenze 2 1 0 1 3:3 3

4. Visla 2 0 0 2 2:7 0

Grupa L:

Lokomotiva – Anderleht 0:2 (0:1)

Suares 11, Mbokani 71

AEK – Šturm 1:2 (0:0)

Karlos 50 - Burgštaler 87, Has 90

Tabela:

1. Anderleht 2 2 0 0 6:1 6

2. Šturm 2 1 0 1 3:3 3

3. Lokomotiva Moskva 2 1 0 1 2:3 3

4. AEK Atina 2 0 0 2 2:6 0

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 meseci kasnije...

LE: PAOK, Legija i Standard u 1/16F

Izvor. B92 | AK

Poznata su još tri učesnika 1/16 finala Lige Evrope, PAOK, Legija i Standard su prošli dalje iz grupa A, B i C.

PAOK je ostvario herojsku pobedu od 2:1 u Londonu i eliminisao Totenhem iz Evrope. Spursi će se za mesto u 1/16 finala boriti sa Rubinom koji ima tri boda više.

Dalje je prošao i Standard koji je sa 2:0 pobedio Hanover u direktnom duelu za prvo mesto u grupi B. Hanoveru treba bod pošto ima tri više od Kopenhagena koji je remizirao sa Vorsklom 1:1. Legija je poražena od PSV-a 3:0, ali je Rapid izgubio.

Srpski internacionalci Miroslav Radović i Danijel Ljuboja su u prvom timu Legije koja trenutno gubi od PSV-a 1:0. PAOK je šokirao “Vajt Hart Lejn” sa dva gola u prvih 15 minuta, a Vladimir Ivić je meč gledao sa klupe “crno-belih”.

PAOK-u je u Londonu bila potrebna pobeda za plasman u nokaut fazu i uspeo je da je ostvari. Totenhem je ponovo igrao sa kombinovanim sastavom, na klupi su ostali Bejl i Lenon, pa je tim Harija Rednapa zasluženo izgubio.

Grci su za samo 15 minuta neočekivano poveli sa 2:0 na "Vajt Hart Lejnu", ali je Totenhem izjednačio iz penala uz crveni karton za goste u finišu prvog poluvremena. Totenhem je u nastavku ipak stigao do izjednačenja, ali je poništen gol Defoa. Međutim, igrači Spursa su delovali nezainteresovano u Evropi, pa su zasluženo poraženi.

Standard i Hanover su se u Liježu borili za prvo mesto u grupi B, a osvojio ju je belgijski tim pobedom od 2:0. Čite u prvom i Sirjak u drugom poluvremenu su zatresli mrežu Nemaca koji bi i u slučaju poraza u poslednjem kolu trebalo da se nađu među najbolja 32 tima takmičenja.s

Hanover ima tri boda više i bolji međusobni skor sa Kopenhagenom koji je igrao samo 1:1 protiv Vorlske u gostima. Strelac oba gola bio je napadač Danaca Dame N'Doje koji je prvo postigao autogol, a potom izjednačio, sve u prvom poluvremenu.

U grupi C sve je poznato, PSV i Legija su u 1/16 finala. U međusobnom duelu ova dva tima u Poljskoj Holanđani su slavili sa ubedljivih 3:0 i osvojili grupu. Legija ipak ima pet bodova više od trećeplasiranog Hapoela koji je sa 3:1 u Bukureštu izbacio Rapid iz igre.

Liga Evrope, 5. kolo (grupe A, B, C):

Totenhem – PAOK 1:2 (1:2)

Modrić 39p - Salpingidis 6, Atanasiadis

Standard Lijež – Hanover 2:0 (1:0)

Čite 26, Sirjak 59

Vorskla – Kopenhagen 1:1 (1:1)

N'Doje 31ag - N'Doje37

Legija – PSV 0:3 (0:1)

Manolev 32, Martens 59p, Labjad 68

Rapid – Hapoel Tel Aviv 1:3 (1:3)

Daec 43p - Igiebor 12, Tamuž 39, Toama 45

Atletiko Madrid, Metalist Harkov i Braga su već obezbedili mesto u 1/16 finala Lige Evrope

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Prošli Salcburg i Lacio, ispao PSŽ

Izvor. B92 | SO

Fudbaleri Salcburga, Lacija i Bešiktaša obezbedili su plasman u drugu fazu Lige Evrope u mečevima šestog kola u terminu od 19 sati.

Salcburg je pobedio Slovan u Bratislavi sa 3:2, pa PSŽ-u nije pomogao ni trijumf nad Atletik Bilbaom 4:2.

Lacio je bio bolji od Sportinga sa 2:0, a njegov konkurent Vaslui poražen je u Cirihu 2:0. Bešiktaš je pobedom nad Stoukom došao i do prvog mesta, a Dinamo je u Kijevu remizirao sa Hapoelom 3:3.

U odličnoj utakmici na “Parku prinčeva” PSŽ je došao do trijumfa u poslednjih pet minuta – pri rezultatu 2:2 Nene je promašio penal u 83. minutu, ali samo dva minuta kasnije Peres daje autogol. Pobedu je ‘overi’ Orau golom iz novog penala.

Na početku se činilo da će PSŽ proći dalje jer je Salcburg gubio 2:0 od Slovana, ali su Austrijanci uspeli da preokrenu i obezbede plasaman u drugi krug.

Lacio je obezbeedio prolaz u drugu fazu trijumfom nad Sportingom, a golove su postigli Kozak i Skuli. Cirih je sačuvao čast i u meču sa Vasluijem došao je do prvog trijumfa pogocima Margairasa i Bufa.

Sve je delovalo odlično za kijevski Dinamo nakon prvih pola sata – Ukrajinci su imali dva gola prednosti nad Hapoelom, Stouk je vodio u Istanbulu protiv Bešiktaša.

Međutim, Dinamo je ostao bez dvojice fudbalera zbog isključenja (Almeida i Kačeridi), a Izraelci su preokrenuli. Istovremeno, Bešiktaš je izjednačio preko Fernandesa iz penala, a zatim su pogocima Pektemeka i Edua Turci došli do pobede koja ih je odvela u drugu fazu.

Dinamo, za koji je Miloš Ninković igrao do 68. minuta, izjednačio je drugim golom Gusjeva, ali to više nije bilo važno.

Grupa F:

PSŽ – Atletik Bilbao 4:2

Pastore 21, Bodmer 41, Peres 85 (ag), Orau 90 (pen) - Aurtenće 3, Lopes 55

Slovan – Salcburg 2:3

Lacni 3, 6 - Jančer 19 (pen), Leonardo 24, Had 52 (ag)

Tabela:

1. Atletik Bilbao 6 4 1 1 11:8 13

2. Salcburg 6 2 1 3 11:8 10

3. PSŽ 6 3 1 2 8:7 10

4. Slovan 6 0 1 5 4:11 1

Grupa D:

Lacio – Sporting 2:0

Kozak 42, Skuli 55

Cirih – Vaslui 2:0

Margairas 69, Buf 90

Tabela:

1. Sporting 6 4 0 2 8:4 12

2. Lacio 5 2 3 1 7:5 9

3. Vaslui 6 1 3 2 5:8 6

4. Cirih 6 1 2 3 5:8 5

Grupa E:

Bešiktaš – Stouk 3:1

Fernandes 59 (pen), Pektemek 74, Edu 82 - Fuler 29

Dinamo Kijev – Makabi Tel Aviv 3:3

Almeida 12, Gusjev 17, 81 - Vered 49, Atar 62, Dabur 75

Tabela:

1. Bešiktaš 6 4 0 2 13:7 12

2. Stouk 6 3 2 1 10:7 11

3. Dinamo Kijev 6 1 4 1 7:7 7

4. Makabi Tel Aviv 6 0 2 4 8:17 2

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

LE: Prošli Visla i Steaua

Izvor. B92

Fudbaleri Visle i Steaue obezbedili su plasman u 1/16 finala Lige Evrope u poslednjem kolu.

Visla je na svom terenu u okviru grupe K pobedila Tvente sa 2:1, dok je Steaua u grupi J zauzela drugo mesto trijumfom nad kiparskim AEK-om sa 3:1.

U ostalim duelima u grupama J, K i L Anderleht je na svom terenu pobedio moskovsku Lokomotivu sa 5:3, Fulam i Odense igrali su u Londonu 2:2, Šalke je slavio protiv Makabije iz Haife u gostima sa 3:0, a AEK je bio uspešan u Gracu protiv Šturma, bilo je 3:1.

J grupa:

Makabi Haifa - Šalke 0:3

Buljat 7. a.g, Marika 84, Viegel 91

Steaua - AEK Larnaka 3:1

Rusesku 55, Nikolić 70, 85 - Pintado 61

Tabela: Šalke 14, Steaua 8, Makabi 6, AEK 5

K grupa:

Fulam - Odenze 2:2

Dempsi 27, Frei 31 - Andreasen 64, Fol 92

Visla - Tvente 2:1

Gargula 12, Genkov 46 - De Jong 39

Tabela: Tvente 13, Visla 9, Fulam 8, Odenze 4

L grupa:

Anderleht - Lokomotiva Moskva 5:3

Klještan 33, Kanesin 39, Vasilevski 57, Suarez 61, Žile 78 - Ignjatjev 21, Sičev 69, 89

Šturm - AEK Atina 1:3

Kainc 59 - Manolas 11, Brns 44, Klonaridis 77

Tabela: Anderleht 18, Lokomotiva 12, AEK 3, Šturm

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

LE: Ispao Totenhem, prošao Rubin

Izvor. B92 | SO

Rešena je jedina dilema u mečevima Lige Evrope od 19 sati – PAOK i Rubin posle remija idu dalje, a Totenhem je uzalud pobedio Šamrok sa 4:0 u gostima.

U grupi B Hanover je dobio Vorsklu sa 3:1, a Standard je slavio na gostovanju u Kopenhagenu 1:0. Belgijanci idu dalje kao prvi, a Hanover je drugi.

U grupi C PSV je savladao Rapid iz Bukurešta sa 2:1 i ‘overio’ je prvo mesto, a Legija je druga uprkos porazu od Hapoela u Tel Avivu sa 2:0.

Uprkos ubedljivoj pobedi nad Šamrokom, Totenhem nije uspeo da se plasira dalje. Golove za ‘Pevce’, koji su igrali u kombinovanom sastavu, postigli su Pienar Tauzend, Defo i Kane.

Činilo se da bi izrazito ubedljiva pobeda bila dovoljna londonskom timu za prolaz jer je PAOK poveo u Solunu golom Vijerinje iz penala. Iako je ostao sa igračem manje, Rubin je izjednačio preko Valdesa, pa se ispostavilo da su kladionice znale šta rade kada su na nerešeni ishod odredile izuzetno nisku kvotu, oko 2.

Vladimir Ivić igrao je za Solunce do 80. minuta.

U grupi B Standard je pogotkom Batšuaija u 31. minutu pobedio Kopenhagen stavio tačku na briljantne igre u grupnoj fazi LE, a Hanover je rutinski savladao Vorsklu, uz golove Rauša Ja Konana i Sobiječa. Za goste je vezni fudbaler Jovan Markoski odigrao ceo meč.

U grupi C Hapoel je za čast pobedio Legiju sa 2:0, a za tim iz Varšave srpski fudbaler Miroslav Radović odigrao je svih 90 minuta, baš kao i njegov saigrač Danijel Ljuboja.

PSV je golovima Manoleva i Matavža došao do pete pobede, a Rapid je u završnici samo ublažio poraz.

Grupa A:

PAOK – Rubin 1:1

VIjerinja 16 (pen) - Valdes 48

Šamrok – Totenhem 0:4

Pienar 29, Tauzend 38, Defo 45, Kane 90

Tabela:

1. PAOK 6 3 3 0 10:6 12

2. Rubin 6 3 2 1 11:5 11

3. Totenhem 6 3 1 2 8:4 10

4. Šamrok 6 0 0 6 4:18 0

Grupa B:

Hanover – Vorskla 3:1

Rauš 25, Ja Konan 33, Sobiječ 78 - Bezus 45 (pen)

Kopenhagen – Standard 0:1

Batšuaji 31

Tabela:

1. Standard 6 4 2 0 9:1 14

2. Hanover 6 3 2 1 9:7 11

3. Kopenhagen 6 1 2 3 5:7 5

4. Vorskla 6 0 2 4 4:10 2

Grupa C:

Hapoel Tel Aviv – Legija 2:0

Toama 33, Jadin 76

PSV Ajndhoven – Rapid Bukurešt 2:1

Manolev 75, Matavž 79 - Panču 90

Tabela:

1. PSV Ajndhoven 6 5 1 0 13:5 16

2. Legija 6 3 0 3 7:9 9

3. Hapoel Tel Aviv 6 2 1 3 10:9 7

4. Rapid Bukurešt 6 1 0 5 5:12 3

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

LE: Prošli Udineze, AZ i Briž

Izvor. B92

Fudbaleri Rubina, AZ Alkmara, Udinezea i Briža plasirali su se u drugu fazu Lige Evrope.

Pre njih plasman među 32 ekipe u tom takmičenju ostvarili su Atletiko Madrid, Metalist, Hanover, Legija, PAOK, PSV, Standard, Braga, Sporting Lisabon, Lacio, Bešiktaš, Stouk, Atletik Bilbao, Salcburg, Šalke, Steaua, Tvente, Visla, Anderleht i Lokomotiva Moskva.

Ti klubovi zauzeli su neko od prva dva mesta u svojim grupama prve faze Lige Evropa, a njima će se u daljem toku takmičenja pridružiti Mančester junajted, Mančester siti, Ajaks, Porto, Valensija, Olimpijakos, Trabzon i Viktorija Plzenj, koji su bili trećeplasirani u grupama u Lige šampiona.

Prve utakmice druge faze Lige Evropa igraće se 16. februara 2012. godine, a revanši nedelju dana kasnije.

Parovi će biti određeni u petak žrebom u Nionu.

Grupa G:

AZ Alkmar – Metalist Harkov 1:1

Austrija Beč – Malme 2:0

Grupa H:

Klub Briž – Braga 1:1

Birmingem – Maribor 1:0

Grupa I:

Udineze – Seltik 1:1

Atletiko Madrid – Ren 3:1

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

LE: Porto - Siti, Ajaks - Junajted

Izvor. B92 | MN

U Nionu je održan žreb za šesnaestinu i osminu finala Lige Evrope. Prošlogodišnji osvajač ovog takmičenja Porto igraće sa Mančester sitijem.

Ajaks će igrati sa Mančester junajtedom, a Stouk sa Valensijom.

Zanimljivo će biti i na mečevima između Lacija i Atletiko Madrida, kao i Brage i Bešiktaša, a sastaju se još i Lokomotiva – Atletik Bilbao, Salcburg – Metalist. Na programu je i duel između dva 'crno - bela' kluba, sastaju se Udineze i PAOK.

Parovi šesnaestine finala:

Porto – Mančester siti

Ajaks – Mančester junajted

Lokomotiva – Atletik Bilbao

Salcburg – Metalist

Stouk – Valensija

Rubin – Olimpijakos

AZ Alkmar – Anderleht

Lacio – Atletiko Madrid

Steaua – Tvente

Viktorija Plzen – Šalke

Visla – Standard

Braga – Bešiktaš

Udineze – PAOK

Trabzonspor – PSV

Hanover – Briž

Legija - Sporting

Parovi osmine finala:

Legija – Sporting / Porto – Mančester siti

Ajaks – Mančester junajted / Lokomotiva – Atletik Bilbao

Salcburg – Metalist / Rubin – Olimpijakos

Stouk – Valensija / Trabzonspor – PSV

AZ Alkmar – Anderleht / Udineze – PAOK

Lacio – Atletiko Madrid / Braga – Bešiktaš

Steaua – Tvente / Viktorija Plzen – Šalke

Visla – Standard / Hanover – Briž

Šesnaestine finala su na programu 16. i 23. februara, dok se osmine finala igraju 8. i 15. mata.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 meseci kasnije...

Liga Evrope: Nemci na Špance

NS Portal

Danas je u Nionu održan žreb za četvrtfinale Lige Evrope za sezonu 2011/2012. Četvrtfinale će obeležiti dva duela timove iz Nemačke i Španije. Šalke 04 dočekuje Atletik Bilbao, dok će Atletiko Madrid ugostiti Hanover. Sporting iz Lisabona igra protiv najvećeg iznenađenja ovogodišnjeg takmičenja, ekipe Metalista iz Harkova, a u poslednjem meču sastaju se AZ Alkmar i Valensija. Četvrtfinalne utakmice igraju se 29. marta, odnosno 5. aprila 2012. godine. Polufinala su na programu 19. i 26. aprila, a finale se igra 9. maja.

Parovi četvrtfinala lige Evrope:

AZ Alkmar - Valensija

Sporting - Metalist

Atletiko Madrid - Hanover

Šalke 04 - Atletik Bilbao

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...