Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Izvor: B92

Fudbaleri Partizana, Vojvodine i Rada dobiće u ponedeljak prve protivnike u kvalifikacijama za evropska takmičenja.

Za ponedeljak u 12 časova zakazan je žreb za prve dve runde kvalifikacija za evropske kupove.

Rad kvalifikacije za Ligu Evrope počinje u prvom kolu, a već u drugom bi mogao da naleti na neke veoma dobre timove kao što je recimo engleski Fulam.

Za razliku od ’građevinara’, Vojvodina kreće od drugog kola koje je na programu 14. i 21. jula, a eventualni rivali mogli bi da joj budu:

Šahtjor (Belorusija), Slask (Poljska), Hafnarfjordur (Island), Metalurg Lijepaja (Letonija), Erebro (Švedska), Željezničar (BiH), Iskra (Moldavija), Suduva, Tauras (Litvanija), Vaduz (Lihtenštajn), TPS, KuPS (Finska), Tirana (Albanija), Rudar (Crna Gora), Kečkemet, Paks (Mađarska), Santa Hulija (Andora), Strejmur (Farska Ostrva), Kazar (Azerbejdžan), Gagra (Gruzija), Metalurg (Makedonija), Diferdanž (Luksemburg), Mika (Jermenija), Domžale (Slovenija), Laneli (Vels), Krusejders (Severna Irska), Žuvenes Dogana (San Marino), Florijana (Malta). Ovim timovima treba dodati i pobednike prvog kola kvalifikacija.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

LE: Rad - Tre Pene, Voša - Vaduz

Izvor: B92

Fudbaleri Rada igraće u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope sa Tre Peneom iz San Marina, dok će Vojvodina u drugom kolu igrati sa Vaduzom.

Rad prvu utakmicu igra 30. juna u Beogradu, a revanš je 7. jula u San Marinu. Novosađani gostuju u prvoj utakmici 14. jula, dok se revanš igra 21. jula na "Karađorđu".

Ukoliko prođu u drugo kolo kvalifikacija, protivnik "Građevinara" biće grčki Olimpijakos Volu.

Crvena zvezda sa takmičenjem kreće od treće runde, a žreb na kome će saznati ime svog rivala biće obavljen 15. jula.

Parovi prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope:

KR (Island) – IF (Farska Ostrva)

Daugava (Letonija) – Tromzo (Norveška)

Elfsborg (Švedska) – Fola (Luksemburg)

TNS (Vels) – Kliftonvil (Severna Irska)

Honka (Finska) – Kalju (Estonija)

Fulam (Engleska) – NSI (Farska ostrva)

IBV (Island) – St. Patriks (Irska)

Heken (Švedska) – Kerjeng (Luksemburg)

Alesund (Norveška) – Nit (Vels)

Renova (Makedonija) – Glentoran (Severna Irska)

Koper (Slovačka) – Karagandi (Kazahstan)

Banga (Litvanija) – Karabag (Azerbejdžan)

Paks (Mađarska) – UE Santa Koloma (Andora)

Rabotnički (Makedonija) – Trans Narva (Estonija)

Rad (Srbija) – Tre Pene (San Marino)

Budućnost (C. Gora) – Fljamurtari (Albanija)

Ulises (Jermenija) – Ferencvaroš (Mađarska)

Jagjelonia (Poljska) – Irtiš (Kazahstan)

Minsk (Belorusija) – Olimpik Suvalan (Azerbejdžan)

Dinamo Tbilisi (Gruzija) – Milsami (Andora)

Varaždin (Hrvatska) – Lusitans (Andora)

Banants (Jermenija) – Rustavi Metalurgist (Gruzija)

Birkirkara (Malta) – Vlaznia (Albanija)

Široki Brijeg (BIH) – Olimpija (Slovenija)

Spartak Trnava (Slovačka) - Zeta (Crna Gora)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Rad spreman za Tre Pene

Izvor: B92 | AK

Fudbaleri Rada u četvrtak počinju novu sezonu utakmicom prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Rival “građevinarima” je ekipa Tre Pene iz San Marina, a meč se igra od 17 časova na stadionu Obilića.

Trener Rada, Slavko Petrović naglasio je da je ekipa malo umorna od napornih treninga, ali da će u preostalom periodu pokušati da je osveži pred duel sa timom iz San Marina. Petrović je takođe objasnio da "građevinari" u ovaj meč ulaze sa velikom željom da pobede, kao i da je zadovoljan kvalitetom protivnika kojeg im je dodelio žreb.

Ukoliko budu bolji od Tre Penea, "građevinare" u drugoj rundi očekuje duel sa grčkim predstavnikom, Olimpijakosom iz Volosa.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

LE: Rad završio posao: 6:0

Izvor: B92 | AK

Fudbaleri Rada praktično su se plasirali u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su bili ubedljivi u prvom meču sa predstavnikom San Marina.

“Građevinari” u svojoj prvoj evropskoj utakmici posle 22 godine deklasirali nedorasli Tre Pene sa 6:0 pa bi revanš meč 7. jula trebalo da bude samo formalnost.

Rad je sve završio već u prvom poluvremenu sa četiri gola, a u nastavku je dodao još dva iako je od 53. minuta imao igrača više na terenu. Dvostruki strelci bili su Stanojević i Kojić, a strelci su bili još Mrkela i Pršo.

Tim sa Banjice već može da se okrene narednom rivalu, a u drugoj rundi kvalifikacija čeka ga grčki predstavnik Olimpijakos iz Volosa.

FoNet

Kao što se i očekivalo Rad je lagano savladao poluprofesionalni klub iz San Marina, a da rival nema šta da traži protiv “građevinara“ potvrđeno je za samo 13 minuta.

Već u šestom Marko Stanojević je realizovao penal za početnu prednost. Simone Valentini je u svom kaznenom prostoru napravio prekršaj nad Nemanjom Kojićem, a Stanojević je, iz drugog puta, realizovao penal. Prvi udarac sa "bele tačke" sudija je poništio jer je Stanojević krenuo, pa stao i tek onda šutirao, što nije u skladu sa pravilima.

Tri minute kasnije Nemanja Kojić je duplirao vođstvo. Kojić je šutirao sa 12 metara, a lopta pogodila stativu, pa leđa golmana Federika Valentinija i završila u mreži.

Katastrofu rivala najavio je svojim drugim golom Stanojević u 13. minutu. Već u 13. minutu bilo je 3:0 za Rad, a strelac je bio Stanojević, čiji jak i precizan šut sa ivice kaznenog prostora golman Tre Pene nije uspeo da zaustavi.

Nadmoć na terenu Rad je potvrdio i u 24. minutu kada je Andrej Mrkela pogodio za 4:0. Mladi napadač je dobrim udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio levi ugao gola gostiju.

Beograđani su i početak drugog poluvremena počeli furiozno, a u 48. minutu Kojić je iskoristio lošu intervenciju odbrane gostiju i nogom "ćušnuo" loptu pored čuvara mreže.

FoNet

U 53. minutu dogodila se situacija koja se retko viđa na ozbiljnim evropskim utakmicama, pošto je fudbaler gostiju Manuel Frančeskini za samo minut zaradio dva žuta kartona i isključenje.

Sjajan povratak Rada na evropsku scenu posle 22 godine zaokružio je Milan Pršo, koji je u 66. minutu posle solo prodora postavio konačan rezultat.

Rad je igrao u znatno drugačijem sastavu od onog koji je završio najuspešniju sezonu u prethodne 22 godine jer je nastupio bez četiri standardna igrača.

Branislav Jovanović i Predrag Luka se još uvek oporavljaju od povreda, dok su Banjicu tokom leta napustili prvi golman Milan Borjan koji je otišao u Tursku (Sivas) i napadač Vladimir Jovančić koji je sad centarfor šampiona Partizana.

Slavko Petrovića, koji je ekipu preuzeo po završetku sezone, igrao je kao što je i obećao sa tri napadača: Danilović - Pantić, Leković, Pajović, Mitrović - Milivojević (Raspopović 79'), Stanojević, Pršo - Mrkela, Andrić (Malbašić 74'), Kojić (Varga 62').

Meč na stadionu Obilića posmatralo je oko 1.500 navijača Rada.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

LE: Fljamurtari slavio u Podgorici

Izvor: B92

U okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope odigrano je 26 utakmica, na samo na dva meča nije bilo golova, a klubovi iz Crne Gore doživeli su dva poraza.

Fudbaleri albanskog Fljamurtarija pobedili su Budućnost u Podgorici rezultatom 3:1, dok je Zeta poražena u Slovčakoj od Trnave sa 3:0.

Najkvalitetniji tim u prvom kolu engleski Fulam je u Londonu sa 3:0 pobedio Runavik, dok je najubedljiviji bio beogradski Rad koji je sa 6:0 pobedio Tre Pene.

Široki Brijeg i ljubljanska Olimpija odigrali su utakimicu bez golova, dok je Varteks u Varaždinu sa ubedljivih 5:1 pobedio Lusitans iz Andore.

Golove za Trnavu u meču sa Zetom postigli su Isa Kone u 30. minutu, Kaščak u 48. i Tomašček u 81. minutu. Ukoliko ekipa iz Golubavaca uspe da preokrene ukupan rezultat u svoju korist u drugom kolu će igrati protiv Tirane.

Fljamurtari je na stadionu "Pod Goricom" pred četiri hiljada gledalaca slavio sa 3:1 golovima Šehaja u 23. minutu, autogolom Radunovića u 63. i pogotkom Sahaja iz penala u 65. minutu. Jedini gol za Budućnost postigao je Boškovia u 53. minutu

Rad je u svojoj prvoj evropskoj utakmici posle 22 godine deklasirao nedorasli Tre Pene sa 6:0 i praktično obezbedio plasman u drugo kolo u kome ga čeka Olimpijakos iz Volosa.

Rezultati prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope:

Baku – Minsk 1:1

Banants – Olimpi Rustavi 0:1

Banga – Karabah 0:4

Narva – Rabotnički 1:4

Rad – Tre Pene 6:0

Elfsborg – Fola 4:0

Daugava – Tromso 0:5

Honka – Nome Kalju 0:0

Varteks Varaždin – Lusitans 5:1

Santa Koloma – Paks 0:1

Ferencvaroš – Ulises 3:0

Dinamo Tbilisi – Milsami 2:0

Alesund – Nit Atletik 4:1

Spartak Trnava – Zeta 3:0

Vestmanejar – Sent Patriks 1:0

Fuglafjodur – Rejkjavik 1:3

TNS – Kliftonvil 1:1

Kerjeng – Heken 1:1

Jagjelonija – Irtiš 1:0

Fulam – Runavik 3:0

Renova – Glentoran 2:1

Birkirkara – Vlaznija 0:1

Široki Brijeg – Olimpija 0:0

Koper – Karagandi 1:1

Budućnost – Fljamurtari 1:3

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

LE: Kraj za Zetu i Budućnost

Izvor: B92

Širom Evrope igrani su revanš mečevi prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a predstavnik Srbije beogradski Rad je zabeležio i drugu pobedu protiv Tre Penea.

Crnogorski klubovi Budućnost i Zeta su, i pored identičnih pobeda (2:1) protiv Fljamuratarija i Spartaka iz Trnave, završili takmičenje već posle prvog kola. Budućnost je gubila na poluvremnu protiv Fljamurtarija koji je poveo golom Šehaja, a onda je Dragan Bošković postigao dva gola za šest minuta i preokrenuo rezultat na 2:1. Ipak fudbaleri Budućnosti do kraja meča nisu uspeli da postignu još jedan gol neophodan za produžetke, pošto je albanski klub u prvom meču u Podgorici pobedio sa 3:1. Zeta iz golubovaca je u Trnavi izgubila sa 3:0, ali je u Nikšići golovima Dabića u 79. minutu i Novovića dva minuta kasnije bila na korak od pobede dovoljne za produžetke. Ipak slovačka ekipa je postigla gol u sudijskoj nadohnadi pa je meč završen rezultatom 2:1.

Ljubljanska Olimpija je sa ubedljivih 3:0 pobedila Široki Brijeg, dok je Fulam na Islandu odigrao meč bez golova.

Rezultati prvog kola Lige Evrope:

KARAGANDI - Koper 2:1 (rezultat prvog meča 1:1, ukupno 3:2)

METALURGI RUSTAVI - Banants 1:1 (1:0, 2:1)

IRTIŠ - Jagielonija 2:0 (0:1, 2:1)

Julises - FERENCVAROŠ 0:2 (0:3, 0:5)

FLJAMURTARI - Budućnost 1:2 (3:1, 4:3)

Milsami - DINAMO TBILISI 1:3 (0:2, 1:5)

Zeta - SPARTAK TRNAVA 2:1 (0:3, 2:4)

KARABAG - Banga 3:0 (4:0, 7:0)

Fola - ELFSBORG 1:0 (0:4, 1:4)

Kalju - HONKA 0:2 (0:0, 0:2)

Lusitans - VARAŽDIN 0:1 (1:5, 1:6)

TROMZO - Daugava 2:1 (5:0, 7:1)

HAKEN - Kaerjeng 5:1 (1:1, 6:2)

VLAZNIJA - Birkirkara 1:1 (1:0, 2:1)

MINSK - Olimpik Suvalan 2:1 (1:1, 3:2)

Nsi - FULAM 0:0 (0:3, 0:3)

PAKS - Santa Koloma 4:0 (1:0, 5:0)

Nit - ALESUND 0:2 (1:4, 1:6)

RABOTNIČKI - Trans 3:0 (4:1, 7:1)

OLIMPIJA LJUBLJANA - Široki Brijeg 3:0 (0:0, 3:0)

Tre Pene - RAD 1:3 (0:6, 1:9)

SENT PATRIKS - Ibv 2:0 (0:1, 2:1)

Kliftonvil - TNS 0:1 (1:1, 1:2)

GLENTORAN - Renova 2:1 (1:2, 3:3, penali 3:2)

REJKJAVIK - Fuglafjordur 5:1 (3:1, 8:1)

Mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu Evope na programu su 14. i 21. jula a Srbiju će predstavljati Rad koji igra protiv Olimpijakosa iz Volosa i novosadska Vojvodina u duelim sa Vaduzom iz Lihtenštajna.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

LE: Vaduc - Vojvodina (20h)

Izvor: B92

Fudbaleri Vojvodine počinju u četvrtak novu sezonu duelom protiv Vaduca u Lihtenštajnu (20h).

Novosađani protiv Vaduca igraju prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Novi trener Vojvodine Ljubomir Ristovski priznao je da je njegov tim veliki favorit, ali da to mora da pokaže na terenu.

“Veliki smo fаvoriti u predstojećim utаkmicаmа i od te uloge ne bežimo. Međutim, sigurno je dа nаs ne očekuje lаk posаo, u štа sаm se uverio gledаjući uživo utаkmicu Vаducа s Grojter Firtom, а i nа CD-ovimа koje sаm dobio. Porаz od Nemаcа nije bio reаlаn pokаzаtelj onogа što se zbivаlo nа terenu, jer nаš rivаl imа ekipu sаstаvljenu od strаnаcа, а u prvom timu imаju sаmo trojicu domаćih fudbаlerа. Ostаli su iz Švаjcаrske, Austrije, Brаzilа, Dаnske i Srbije i po tome može dа se zаključi dа ne mogu dа budu loši.”

Ristovski dodaje da će od igrača tražiti makimalnu angažovanost.

“Ništа ne smemo dа prepustimo slučаju. Od igrаčа ću trаžiti mаksimаlnu ozbiljnost i odgovornost u igri, jer Vаduc svаke godine igrа u ovim kvаlifikаcijаmа i imа iskustvo. Neće nаm biti lаko, аli se ne plаšimo, već verujemo u sopstveni kvаlitet i snаgu i imаmo prаvo dа budemo optimisti. Verujem u ovаj tim i nаdаm se dа ćemo već u prvoj utаkmici pokаzаti snаgu i kvаlitet i dа ćemo izboriti mirаn revаnš u Novom Sаdu.”

Kapiten crveno-belih iz Novog Sada Slobodan Medojević rerkao je da on i njegovi saigrači spremno dočekuju duel sa Vaducom.

“Mаštаmo o tome dа stignemo do grupne fаze UEFA Lige Evrope, аli nаs u ostvаrenju te želje čekа nekoliko preprekа. Zаto idemo korаk po korаk i nаdаm se dа ćemo svoje snove pretvoriti u reаlnost. Fаvoriti smo, аli morаćemo dа budemo mаksimаlno oprezni u dvomeču s Vаducom. Rivаl igrа dostа tvrdo i poseduje iskustvo igrаnjа u Evropi. Ipаk, mi smo se veomа dobro pripremili, nismo puno promenili tim u odnosu nа prošlu godinu i verujemo u sebe. Željа nаm je dа izborimo tаkаv rezultаt koji će nаm obezbediti mirаn revаnš u Novom Sаdu.”

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

LE: Rad pao u finišu

Izvor: B92

Fudbaleri Rada izgubili su u Beogradu od Olimpijakosa iz Volosa sa 1:0 (0:0) u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Strelac jedinog pogotka bio je Martin Huan u 88. minutu, koji se posle prekida našao na pravom mestu i sa dva metra je glavom sproveo loptu u gol.

Revanš je na programu za sedam dana u Grčkoj. Vojvodina, drugi srpski predstavnik, od 20h gostuje Vaducu u Lihtenštajnu, dok Crvena zvezda takmičenje počinje od treće runde i ime rivala saznaće u petak.

Prvu priliku na meču imali su domaći već u drugom minutu, ali je golman Jakupović odlično odbranio udarac Andrića.

Olimpijakos je posle toga stvorio nekoliko opasnih situacija pred golom ‘građevinara’, a prvo ozbiljnije iskušenje dogodilo se u 15. minutu, kada je golman Danilović intervenisao ispred Huana.

Dva minuta kasnije Milivojević je šutira iz prve na dodavanje Jovanovića, ali je Jakupović ponovo bio na pravom mestu.

Gosti iz Grčke duže su držali loptu u nogama, ali je Rad bio konkretniji pred golom rivala – najzrelije prilike imali su Leković i Jovanović, ali do kraja poluvremena pogodaka nije bilo.

Prvi žuti karton na utakmici dobio je Milivojević u 50. minutu, a nedugo zatim Danilović je sjajnom paradom odbranio pokušaj Huana. Vreme za igru bilo je veoma teško zbog vrućine koja je vladala Beogradom, gosti su uprkos tome imali nekoliko poluprilika, ali mreže su i dalje mirovale.

Golman Danilović bio je izvrstan na golu Rada, a sreća ga je malo pogledala u 79. minutu, kada je lopta pogodila prečku posle slobodnog udarca Olimpijakosa.

Grci su do kraja uspeli da postignu možda i ključni gol za prolaz dalje – na dva minuta do kraja Martin Huan je glavom poslao loptu iza leđa Danilovića (1:0).

Rad: Danilović, Pantić, Mrkela (Kosorić 90'), Jovanović (Pršo 80'), Pajović, Milivojević, Andrić (Malbašić 70'), Mitrović, Kojić, Stanojević, Leković.

Olimpijakos Volos: Jakupović, Rokas, Šelesi, Sankare, Tomas, Alvares, Martin Huan, Monte (Rivera 80'), Breška, Umbides, Mitropulos.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

TPS Turku (FIN)/KVC Westerlo (BEL),

FC Shakhtyor Soligorsk (BLR)/FK Ventspils (LVA),

Kecskeméti TE (HUN)/FC Aktobe (KAZ),

Floriana FC (MLT)/AEK Larnaca FC (CYP),

Strømsgodset IF (NOR)

Sa druge strane, Vojvodina bi u slučaju da prođe Vaduc imala neuporedivo teži posao. Eventualni protivnici Novosađana su Hapoel Tel Aviv (Izrael), Ren (Francuska), Levski iz Sofije (Bugarska), Vitorija Gimaraeš (Portugal) i bolji iz meča Minsk (Belorusija) – Gazijantep (Turska).

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Dva gola zalihe za Vošu pred revanš

Izvor: B92

Fudbaleri Vojvodine pobedili su Vaduc iz Lihtenštajna u gostima sa 2:0 (0:0) u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Novosađani su poveli golom Abubakara Oumarua u 60. minutu, a deset minuta kasnije Brana Ilić postavio je konačni rezultat.

Revanš se igra sledećeg četvrtka u Novom Sadu. Rad, drugi srpski predstavnik, izgubio je od Olimpijakosa iz Volosa na svom terenu sa 1:0, dok Crvena zvezda takmičenje počinje od treće runde i ime protivnika saznaće u petak.

Posle prvih pola sata igre u Lihtenštajnu nije bilo pravih gol šansi. Oba tima su samo po jednom zapretila rivalu. Prvo su domaći u četvrtom minutu testirali Supića koji je zaustavio šut Merende, da bi prvu šansu Voša imala tek u 21. minutu preko Pavlovića čiji je udarac zaustavio Jehla.

Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika za gol, iako su domaći ukupno imali dva šuta u okvir gola, a Novosađani jedan.

Oba tima mnogo konkretnije započeli su drugo poluvreme, a golman Supić na pravi način je reagovao posle udarca Burgmejera. Mojsov je pokušao iz daljine za Vošu, bio je neprecizan, ali u 60. minutu gosti stižu do vođstva preko Abubakara Oumarua.

Stečena prednost kao da je rasteretila Vojvodinu – usledio je novi udarac 24-godišnjeg Kamerunca, golman Jele je odbranio, ali je Brana Ilić u 70. minutu postigao novi pogodak (2:0).

Do kraja je tim Ljubomira Ristovskog mogao i da poveća prednost, ali je Oumaru promašio šansu u nadoknadi vremena. Ipak, i dva gola viška trebalo bi da budu dovoljni da Voša rutinski završi posao u Novom Sadu.

Vaduc – Vojvodina 0:2 (0:0)

Oumaru 60, Ilić 70

Vaduc: Jehle, Rehstejner (Cani 65'), Denikola, Sara, Rafinja (Tripodi 76'), Burgmeie, Merenda, Kiencl, Kerone, Cvetinović, Baron (Cecini 76').

Vojvodina: Supić, Medojević, Mojsov, Trajković, Ilić (Branković 82'), Mitošević, Oumaru, Stevanović (Antvi 88), Merebašvili (Čović 59'), Vulićević, Pavlović.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

LE: Željo dobio Šerif, golovi Srba

Izvor: B92

Ekipa Željezničara iz Sarajeva pobedila je moldavski Šerif sa 1:0 golom Mirsada Bešlije u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ekipa Sarajeva remizirala je 0:0 sa Erebrom u gostima, a Rudar iz Pljevalja je na svom terenu poražen od bečke Austrije sa 3:0.

Varteks iz Varaždina je odigrao 1:1 sa moldavskom Iskrom u gostima, Olimpija je u Ljubljani dobila Bohemijans sa 2:0, a Rabotnički je sa 1:0 savladao ekipu Huvenes-Dogana iz San Marina.

Metalurg iz Skoplja je na svom stadionu odigrao 0:0 sa Lokomtivom iz Sofije, dok je Split pobedio Domžale na strani sa 3:1.

Većih iznenađenja nije bilo – Fulam je savladao Krusadirse u gostima sa 3:1, a pobede su ostvarili i Makabi Tel Aviv, Jablonec itd. Srpski internacionalac Nemanja Vučićević dao je gol u trijumfu Anortosisa nad gruzijskom Gagrom 3:0.

Potencijalni Zvezdini rivali:

AEK iz Larnake zabeležio je najubedljiviju pobedu, pošto je na Malti deklasirao Florijanu sa 8:0, a srpski fudbaler Miljan Mrdaković postigao je vodeći gol za kiparski tim.

Kečkemet i Aktobe remizirali su 1:1, a pogodak za mađarski tim dao je Siniša Radanović, 31-godišnji srpski fudbaler koji je nastupao za Hajduk iz Kule.

TPS Turku pružio je dobar otpot favorizovanom Vesterlou na svom terenu, ali je belgijska ekipa ipak došla do trijumfa golom odbrambenog fudbalera Džofrija Kabeke u 90. minutu.

Istim rezultatom i letonski Venstpils pobedio je Šahtjor iz Soligorska na gostovanju, a jedini strelac bio je Jevgenis Kosmačovs u 89. minutu. Uz to, Zvezdin mogući suparnik u narednoj rundi je i norveški Stremsgudse.

Potencijalni Radovi rivali:

Izraelski tim Bnei Jehuda završio je sav posao već u prvom meču, pošto je u Andori dobio Sant Huliju sa 2:0 pogocima Balilija i Nenada Marinkovića, nekadašnjeg fudbalera Partizana.

Diferdanž i Levadija odigrali su bez golova u Luksemburgu, a finski KuPS je kod kuće pobedio rumunski Gaz Metan sa 1:0 golom Venalainena.

Strejmur sa Farskih Ostrva je u samoj završnici meča izborio remi 1:1 sa Karabagom na svom stadionu, a još jedan mogući rival Rada je slovačka Senica.

Potencijalni rivali Vojvodine:

Eventualni protivnici Novosađana su Hapoel Tel Aviv (Izrael), Ren (Francuska), Levski iz Sofije (Bugarska), Vitorija Gimaraeš (Portugal) i bolji iz meča Minsk (Belorusija) – Gazijantep (Turska). U prvom duelu ta dva kluba rezultat je u Belorusiji bio 1:1.

Drugo kolo kvalifikacija za LE, prve utakmice:

Karagandi (Kazahstan) – Sent Patriks (Republika Irska) 2:1

Metalurgi Rustavi (Gruzija) – Irtiš (Kazahstan) 1:1

Slask (Poljska) – Dandi junajted (Škotska) 1:0

Rad (Srbija) – Olimpijakos Volos (Grčka) 0:1

Fljamurtari (Albanija) – Jablonec (Češka) 0:2

KuPS (Finska) – Gaz Metan (Rumunija) 1:0

Iskra-Stal (Moldavija) – Varteks Varaždin (Hrvatska) 1:1

Rudar Pljevlja (Crna Gora) – Austrija Beč (Austrija) 0:3

Tauras (Litvanija) – Den Hag (Holandija) 2:3

TPS (Finska) – Vesterlo (Belgija) 0:1

Sant Hulija (Andora) – Bnei Jehuda (Izrael) 0:2

Anortosis (Kipar) – Gagra (Gruzija) 3:0

Minsk (Belorusija) – Gazijantep (Turska) 1:1

Ferencvaroš (Mađarska) – Alesund (Norveška) 2:1

Haken (Švedska) – Honka (Finska) 1:0

Erebro (Švedska) – Sarajevo (BiH) 0:0

Soligorsk (Belorusija) – Ventspils (Letonija) 0:1

Valerenga (Norveška) – Mika (Jermenija) 1:0

Florijana (Malta) – AEK Larnaka (Kipar) 0:8

Makabi Tel Aviv (Izrael) – Hazar Lenkoran (Azerbejdžan) 3:1

Laneli (Vels) – Dinamo Tbilisi (Gruzija) 2:1

Diferdanž (Luksemburg) – Levadija (Estonija) 0:0

Olimpija Ljubljana (Slovenija) – Bohemijans (Republika Irska) 2:0

Paksi (Mađarska) – Tromzo (Norveška) 1:1

Strejmur (Farska Ostrva) – Karabag (Kazahstan) 1:1

Suduva (Litvanija) – Elfsborg (Švedska) 1:1

Tirana (Albanija) – Spartak Trnava (Češka) 0:0

TNS (Vels) – Mitiland (Norveška) 1:3

Vaduc (Lihtenštajn) – Vojvodina (Srbija) 0:2

Keškemeti (Mađarska) – Aktobe (Kazahstan) 1:1

Huvenes-Dogana (San Marino) – Rabotnički (Makedonija) 0:1

Lipajas (Litvanija) – Salcburg (Austrija) 1:4

Vlaznija (Albanija) – Tun (Švajcarska) 0:0

Željezničar (BiH) – Šerif (Moldavija) 1:0

Krusadirs (Severna Irska) – Fulam (Engleska) 1:3

Domžale (Slovenija) – Split (Hrvatska) 1:2

Glentoran (Severna Irska) – Vorskla (Ukrajina) 0:2

Metalurg Skoplje (Makedonija) – Lokomotiva Sofija (Bugarska) 0:0

Hafnarfjordur (Island) – Nasional (Portugal) 1:1

Rejkjavik (Island) – Žilina (Slovačka ) 3:0

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Voša u Izraelu, Zvezda u Letoniji?

Izvor: B92

Fudbaleri Crvene zvezde igraće protiv beloruskog Šahtjora iz Soligorska ili letonskog Ventspilsa u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

Eventualni protivnik Vojvodine u narednoj rundi biće izraelski Haopel Tel Aviv, dok bi protivnik Rada u trećem kolu mogao da bude bolji iz meča Difdanž-Levadija.

Ukoliko Vojvodina i Rad eliminišu Vaduc odnosno Olimpijakos igraće, kao i Crvena zvezda, prve mečeve trećeg kola u gostima. Prvi dueli na programu su 28. jula, revanš se igra 4. avgusta.

Vrlo je verovatno da će protivnik ekipi Roberta Prosinečkog u prvom evropskom ispiti biti letonska ekipa koja je u prvom meču drugog kola kvalifikacija pobedila Soligorsk u gostima sa 1:0.

Rad je izgubio prvo meč druge runde na svom terenu od Olimpijakosas iz Volosa, a ukoliko napravi iznenađenje u Grčkoj i prođe dalje imaće veliku priliku da prođe i u četvrto kolo. Luksemburški Difdanž i estonska Levadija su u prvom meču odigrali bez golova.

Sigurna u prvom meču drugog kola bila je Vojvodina protiv Vaduca, a već u sledećem kolu Novosađani će imati izuzetno težak ispit protiv Hapoela iz Tel Aviva, drugoplasirane ekipe izraelskog šampionata.

Parovi trećeg kola kvalifikacija:

Atletiko Madrid - Stromgodset

Jang Bojs - TPS/Vesterlo

Šahtjor/Ventspils - Crvena zvezda

Alanija - Kečkemet/Aktobe

Florijana/AEK Larnaka - Mlada Boleslav

Željezničar/Šerif - Hazar/Makabi Tel Aviv

AZ Alkmar - Fljamurtari/Jablonec

Olimpija/Bohemijans - Rudar/Austrija

Bursa - Gomelj

Ferencaroš/Olesund - Suduva/Elfsborg

Minks/Gazijantep - Legija

Hapoel Tel Aviv - Vojvodina

Metalurg/Irtiš - Ren

Levski - Tirana/Spartak Trnava

TN Sejnts/Midtjiland - Vitorija

Dinamo Bukurešt - Iskra/Varaždin

Karpati - Karagandi/Sent Patriks

Vlaznija/Tun - Palermo

KR/Žilina - Lijaneli/Dinamo Tbilisi

Omonija - Tauras/Hag

Lepajas/Salcburg - Senica

Briž - Strejmur/Karabag

Diferdanž/Levadija - Rad/Olimpijakos Volos

Majnc - Kupio/Gaz metan

Santa Hulija/Jehuda - Helsingborg

Stouk siti - Hajduk Split

Gagra/Anortosis - Žuvenes/Rabotnički

Erebro/Sarajevo - Sparta Prag

Glentoran/Poltava - Slajgo

Pakš/Trumso - Harts

Metalurg/Lokomotiva - Šljonsk/Dandi

FH/Nacional - Haken/Honka

Rid - Brondbi

PAOK - Mika/Valerenga

Domžale/Split - Krusejders/Fulam

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

LE: Vojvodina - Vaduc (17h)

Izvor: B92

Fudbaleri Vojvodine dočekuju u četvrtak lihtenštajnski Vaduc (17h) u revanš utakmici druge runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

Vojvodina je pre sedam dana u Lihtenštajnu ostvarila pobedu od 2:0, pa mirno dočekuje revanš na ‘Karađorđu’.

Desni bek Novosađana Miroslav Vulićević rekao je da njegovi saigrači i on ipak ne smeju da se opuste.

“Činjenicа je dа smo izborili vrlo povoljаn rezultаt u Vаducu, аli nаm on ne dаje zа prаvo dа kаlkulišemo. Nаšа je obаvezа dа izborimo novu pobedu, аli i dа pred nаšim nаvijаčimа pružimo dobru igru. Nаrаvno, to ne znаči dа trebа dа srljаmo grlom u jаgode, jer je tim iz Lihtenštаjnа i u prvom meču pokаzаo dа poseduje kvаlitet i iskustvo. Nećemo se opuštаti dа ne bismo otvorili šаnsu gostimа dа ugroze nаš gol.”

www.fkvojvodina.com

Vaduc u četvrtak u Novom Sadu neće imati šta da izgubi što može da bude potencijalna opasnost za srpskog predstavnika.

“Uprаvo zbog togа morаmo dа budemo skoncentrisаni tokom svih 90 minutа. Gosti su jаči u špicu nego u odbrаmebnim redovimа i to ćemo morаti dа iskoristimo. Verujem dа ćemo, nošeni podrškom s tribinа, još jednom pokаzаti dа smo jаčа i boljа ekipа i dа će nаm to omogućiti novi trijumf i prolаzаk u nаredni krug kvаlifikаcijа, odnosno mečeve s Hаpoelom.”

Duel Vojvodina - Vaduc počinje u četvrtak u 17 časova. Ukoliko Novosađani uspešno prođu Vaduc protivnik u trećem kolu biće ima izraelski Hapoel iz Tel Aviva.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Rezutati drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope:

Mika 0-1 Vålerenga

Irtysh 0-2 Metalurgi Rustavi

Vojvodina 1-3 Vaduz

Gaz Metan 2-0 KuPS

Ventspils 3-2 Shakhtyor

Xäzär Länkäran 0-0 M. Tel-Aviv

Levadia 0-1 Differdange

Aktobe 0-0 Kecskemét

Elfsborg 3-0 Sūduva

Qarabağ 0-0 EB/Streymur

Sheriff 0-0 Željezničar

Honka 0-2 Häcken

Tromsø 0-3 Paks

Varaždin 3-1 Iskra-Stal

Sarajevo 2-0 Örebro

Spartak Trnava 3-1 Tirana

Aalesund 3-1 Ferencváros

AEK Larnaca 1-0 Floriana

Bnei Yehuda 2-0 Sant Julià

Salzburg 0-0 Liepājas Metalurgs

Gagra 2-0 Anorthosis

Dinamo Tbilisi 5-0 Llanelli

Vorskla 3-0 Glentoran

Midtjylland 5-2 TNS

Thun 2-1 Vllaznia

Lokomotiv Sofia 3-2 Metalurg Skopje

Žilina 2-0 KR

Gaziantepspor 4-1 Minsk

Rabotnicki 3-0 Juvenes/Dogana

Olympiacos Volou 1-1 Rad

Den Haag 2-0 Tauras

Jablonec 5-1 Flamurtari

Westerlo 0-0 TPS

Fulham 4-0 Crusaders

Split 3-1 Domžale

Bohemians 1-1 Olimpija Ljubljana

Dundee United 3-2 Śląsk

St Patrick's 2-0 Karagandy

Nacional 2-0 FH

Austria Wien 2-0 Rudar

Naš jedini predstavnik ostaje Crvena Zvezda. Vojvodina s eobrukala protiv Vaduz-a, a Rad umalo izborio treće kolo.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Parovi trećeg kola (28. jul/4. avgust):

Atletiko Madrid – Stremsgudse

Jang Bojs – Vesterlo

Venspils – Crvena zvezda

Alanija Vladikavkaz – Aktobe

AEK Larnaka – Mlada Boleslav

Železničar – Makabi Tel Aviv

AZ Alkmar – Jablonec

Olimpija Ljubljana – Austrija Beč

Bursaspor – Gomel

Alesund – Elfsborg

Gaziantepspor – Legija Varšava

Hapoel Tel Aviv – Vaduc

Metalurgi Rustvi – Ren

Levski Sofija – Spartak Trnava

Mitjilen – Vitorija

Dinamo Bukurešt – Varaždin

Karpati – Sent Patriks

Tun – Palermo

Rejkjavik – Dinamo Tbilisi

Omonija – Den Hag

Salcburg – Senica

Briž – Karabah

Diferendanž – Olimpijakos Volos

Majnc – Gaz Metan Medijas

Bnei Jehuda Tel Aviv – Helsingborg

Stouk Siti – Hajduk Split

Anartozis – Rabotnički

Sarajevo – Sparta Prag

Vorskla Poltava – Slajgo Rovers

Paksi – Hart of Midlotijan

Lokomotiva Sofija – Slask Vroclav

Rid – Brondbi

Nasional – Heken

PAOK – Valerenga

Split – Fulam

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

LE: Ventspils - Crvena zvezda (18h)

Izvor: B92 | AG

Fudbaleri Crvene zvezde igraju u četvrtak (18h) u Letoniji protiv Ventspilsa, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Iako je veliki favorit, Zvezda u dvomeč sa Letoncima mora da uđe oprezno, poučena prošlogodišnjim iskustvom kada je upravo u ovoj fazi poražena od Slovana.

Pored teže povrede Vinisijusa Pašeka, veliki problem za ’crveno-bele’ u Letoniji biće i odbrana, odnosno odluka trenera Roberta Prosinečkog da na put ne povede Li Adija i Milana Vilotića.

Reprezentativac Gane ne igra jer nije prošao pripreme sa ekipom zbog malarije, a Milan Vilotić je pod nekom vrstom suspenzije zbog neprimerenog ponašanja.

I pored svih ovih problema Zvezdin trener je pred put u Letoniju rekao da je njegov tim bolji, ali samo u slučaju da oprezno uđe u utakmicu.

Veoma optimistični su pred utakmicu bili Srđan Mijailović i Brazilac Evandro koji jedva čekaju da duel u Letoniji počne.

Zvezdin trener je rekao da zna kojih 11 igrača će istrčati na teren u Letoniji u četvrtak. To će najverovatnije biti: Bajković, Mikić, Reljić, Tošić, Mijailović, Kovačević, Dimitrijević, Evandro, Lazović, Borha, Kaluđerović.

Revanš meč na programu je za sedam dana na stadionu Crvene zvezde.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Gol Mezenge za Zvezdino slavlje

Izvor: B92

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Ventspils u gostima sa 2:1 (1:1) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

’Crveno-beli’ su poveli golom Andrije Kaluđerovića u desetom minutu posle centaršuta Mikića, ali je Višnjakovs izjednačio u finišu prvog poluvremena.

Pobedu Zvezdi doneo je Bruno Mezenga u drugom minutu nadoknade vremena, pošto se najbolje snašao u gužvi pred golom domaćih. Tim Roberta Prosinečkog jeste trijumfova, ali igrom nije baš oduševio, pa se očekuje mnogo bolja partija u Beogradu.

Već u prvom minutu Ventspils je stvorio odličnu priliku – odbrana Zvezde nije uspela da napravi ofsajd, Reljić je zakasnio, ali je Rugins šutirao glavom pored gola.

Posle nešto sporijeg početka, Zvezda je ’spojila’ nekoliko dodavanja, a usledio je i prvi pokušaj ka golu – Kovačević je šutirao po zemlji iz velike udaljenosti, ali lopta je završila pored leve stative.

U 9. minutu domaći su izigrali ’crveno-bele’ na sredini terena, ali je solidan šut Višnjakovsa sa ivice kaznenog prostora Bajković izbacio u korner. Domaći su imali solidnu šansu i posle kornera, ali usledila je kontra posle koje su gosti došli u vođstvo.

Evandro je ’povukao’ kontru, dodao loptu na desnu stranu, Mikić je idealno centrirao sa boka, a Andrija Kaluđerović je bio sam na petercu i glavom je zatresao mrežu rivala – 1:0.

U 13. minutu Tošić je napravio potpuno bespotreban prekršaj daleko od gola i dobio je žuti karton. Tri minuta kasnije ekipa Roberta Prosinečkog imala je još jednu izvrsnu šansu – Dimitrijević je poslao loptu na desni bok, centrirao je Lazović, a Kaluđerović je ovog puta poslao loptu preko gola.

Zvezda je pokazivala male znake nesigurnosti u defanzivi, naročito kada su domaći igrali presing, ali ozbiljnije šanse za Ventspils nije bilo. Sa druge strane, Zvezde je izvela još jednu lepu kombinaciju po desnoj strani, a Kaluđerović je posle ubacivanja Mikića ponovo šutirao iznad gola.

Domaća ekipa uglavnom je pokušavala šutevima sa velike udaljenosti, ali je Bajković svaki put bio priseban. Međutim, u 44. minutu

Ventspils stiže do izjednačenja – posle dubinske lopte golmana Vlasovsa odbrana Zvezde smušeno je reagovala, Tošić je spustio loptu Višnjakovsu a napadač domaćih je iskoristio situaciju ’jedan na jedan’ i probacio je loptu kroz noge Bajkoviću (1:1).

Postoji sumnja da li je Višnjakovs pri prijemu loptu koristio ruku, ali čak ni ponovljeni snimak nije mogao da ponudi konačni odgovor na to pitanje.

Na početku drugog dela igre Kaluđerović nije uspeo da iskoristi grešku u odbrani domaćih, a već u 50. minutu Ventspils je imao sjajnu priliku – posle centaršuta sa leve strane Šibamura je bio sam na 5m od gola, ali je poslao loptu preko gola.

Domaći su igrali bolje u tom periodu igre, a Bajković je spasao Zvezdu kada je posle Ruginsovog udarca prosledio loptu u korner.

Prvu pravu šansu u drugom delu igre Zvezda je propustila u 65. minutu – Dimitrijević je iz slobodnog udarca pronašao Mikića na drugoj stativi, ali desni bek ’crveno-belih’ traljavo je zahvatio loptu glavom.

Tek što je ušao u igru Vešović je oduzeo loptu na sredini terena, ali bio pomalo sebičan i završio je akciju udarcem pored desne stative. Sa druge strane, Ventspils je zapretio preko Lajzansa, ali je njegov udarac završio malo iznad prečke.

Sve do samog kraja ozbiljnih šansi nije bilo, a ’crveno-beli’ nisu delovali najsigurnije pri dodavanjima i generalno nisu igrali na visokom nivou.

Ipak, u drugom minutu nadoknade vremena Zvezda dolazi do trijumfa – posle kornera sa leve strane stvorila se gužva u šesnaestercu domaćih, lopta se odbila od nekoliko fudbalera, a najsnalažljiviji je bio Bruno Mezenga i sa 3m je zakucao loptu u gol (2:1).

Revanš se igra za sedam dana u Beogradu.

Ventspils – Crvena zvezda 1:2 (1:1)

Višnjakovs 44 - Kaluđerović 10, Mezenga 90

Ventspils: Vlasovs, Postnikov, Kosmačovs, Tukura, Višnjakovs, Savčenkovs, Laizans, Martines (Abdultaofik 75'), Šibamura, Rugins, Gabovs.

Crvena zvezda: Bajković – Mikić, Reljić, Mijailović, Tošić – Kovačević, Dimitrijević (Vešović 75'), Evandro (Kadu 46'), Lazović, Borha, Kaluđerović (Mezenga 83').

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Radović strelac, Rabotnički slavio

Izvor: B92

Srpski fudbaler Miroslav Radović postigao je pobednosni gol za Legiju na asistenciju Danijela Ljuboje u trijumfu nad Gazijantepom u gostima (1:0).

U ostalim mečevima trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope Rabotnički je savladao Anortosis u gostima 2:0, Sparta Prag deklasirala je Sarajevo sa 5:0, Split i Fulam remizirali su bez golova, Stouk je kod kuće dobio Hajduk iz Splita sa 1:0 itd.

Ekipa Vaduca iz Lihtenštajna, koja je u prethodnoj rundi eliminisala je Vojvodinu, izgubila je sa 4:0 u gostima od Hapoela iz Tel Aviva. Još jedan izraelski predstavnik bio je uspešan – Makabi je golovima Kolautija dobio Željezničar u Sarajevu sa 2:0.

Malo iznenađenje priredio je makedonski Rabotnički, koji je sa 2:0 slavio na Kipru nad Anartosisom. Domaći tim pre nekoliko sezona je igrao u Ligi šampiona, a sada se nalazi na korak od eliminacije iz Evrope za ovu sezonu. Rabotnički je veliki korak ka plasmanu u četvrtu rundu napravio golovima Petrovića i Velkoskog u poslednjih 20 minuta meča.

Može se reči da je posao oko plasmana završio francuski Ren, koji je postigao čak pet golova u gostima. Francuzi su sa 5:2 nadigrali gruzijski Metalurg Rustavi, a po dva gola postigli su Bukari i Pitroipa. Fere je postigao peti, dok su strelci za domaćina bili Maisuradze i Razmadze.

Fudbaleri Sarajeva nadali su se remiju u Pragu pre revanša na svom Koševu, ali se ispostavilo da su ta očekivanja bila nerealna. Češki tim lagano je stigao do ubedljive pobede od 5:0, pa će rasterećen igrati u revanšu na stadionu “Asim Ferhatović Hase”. Sparta je slavila golovima trostrukog strelca Kveuke, te Sionka i Prodanog.

Dinamo i Varteks odigrali su nerešeno 2:2 u Bukureštu, a Olimpijakos Volos, koji je izbačen iz grčke Superlige zbog skandala oko nameštanja mečeva, je sa 3:0 savladao Diferfdanž u gostima.

Atletiko Madrid je na Visente Kalderonu savladao Stromgodset sa 2:1, što je dobar rezultat za goste pred revaš u Norveškoj. Rumunski Gaz metan ima još povoljniji rezultat iz prvog meča, pošto je na gostovanju u Majncu odigrao 1:1.

Parovi trećeg kola kvalifikacija:

Ventspils – Crvena zvezda 1:2

Višnjakovs 44 - Kaluđerović 10, Mezenga 90

Alanija – Aktobe 1:1

Buraev 60 - Mane 11

AEK Larnaka – Mlada Boleslav 3:0

Van Dijk 61p, Garsija 73, De Kler 90

Karpati – Sent Patriks 2:0

Fedecki 33, Karpati 90

Olesund – Elfsborg 4:0

Okoronkvo 5, Barantes 56, Larsen 72, Augustson 74ag

Anortosis – Rabotnički 0:2

Petrović 71, Velkoski 82

Olimpija – Austrija 1:1

Vršić 60 - Linc 33

Metalurg – Ren 2:5

Maisuradze 41, Razmadze 56p - Bukari 17, 31, Pitroipa 42, 69, Fere 49

Salcburg – Senica 1:0

Leonardo 75

Sparta Prag – Sarajevo 5:0

Kveuke 5, 69,90, Sionko 35, Podani 90

Valerenga – PAOK 0:1

Vierinja 72

Jang Bojs – Vesterlo 3:1

Fernerud 22, Degen 33, 79 – Bruls 33

Levski – Spartak Trnava 2:1

Gadžev 89, Ars 90 - Tomaček 80 (pen)

Dinamo Bukurešt – Varteks Varaždin 2:2

Susač 6ag, Moti 16 – Saker 42, Vugrinec 45

Bursa – Gomelj 2:1

Azis 52, Kas 72 - Kuzmenok 42

Gazijantep – Legija 0:1

Radović 51

Pakš – Harts 1:1

Sipeki 32 – Hamil 45

AZ Alkmar – Jablonec 2:0

Vernblum 64, Gudmundson 88

Omonija – Den Hag 3:0

Da Silva 37p, Rengfo 57, Hristofi 77

Diferdanž – Olimpijakos Volos 0:3

Šembri 66, Akosta 71, Solakis 90

Hapoel Tel Aviv – Vaduc 4:0

Kende 24, Temuz 45, Damari 49, Kohen 82

Stouk siti – Hajduk Split 1:0

Valters 3

Željezničar – Makabi Tel Aviv 0:2

Kolauti 47, 56

Briž – Karabak 4:1

Vleminks 9, Vaskes 56, Donk 71, Dirar 83 - Alijev 61

Majnc – Gaz metan 1:1

Bungert 31 - Bavab 60

Palermo – Tun 2:2

Iličić 12, Mikoli 90 - Luti 6, Šnajder 56

Nacional – Haken 3:0

Alberto 12, Mateus 18, 45

Atletiko Madrid – Stromgodset 2:1

Rejes 54, Lopes 74 - Storflor 80

Rejkjavik – Dinamo Tbilisi 1:4

Baldvinson 2 - Kakelišvili 38, Jague 50, Ćisko 61, Levtadze 67

Rid – Brondbi 2:0

Mader 32, Rojer 46

Midtjiland – Vitorija Gimaraeš 0:0

Split – Fulam 0:0

Vorskla Poltava – Slajgo 0: 0

Šlask – Lokomotiva 0:0

utorak:

Helsingborg – Jehuda 1:0

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

LE: Strelci Mrdaković i Đilas

Izvor: B92 | AK

Većina favorita nije dozvolila iznenađenje u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Dalje su prošli Atletiko Madrid, Briž, Stouk, Fulam, Makabi, AZ Alkmar...

Od srpskih fudbalera uspešni su bili Radović, Ljuboja, Stepanov, Ivić, Đilas i Mrdaković koji su bili strelaci za Aktobe i Larnaku. Od timova iz bivše Jugoslavije prošli samo Zvezda i Rabotnički. Žreb za četvrto kolo je u petak od 13.30h u Nionu.

Atletiko iz Madrida je slavio sa samo 2:1 na svom terenu u prvom meču protiv Stromsgodseta, ali je bio siguran u Norveškoj sa 2:0.

Klub Briž je poražen u Aktobeu od Karabaha minimalnim rezultatom, ali je trijumf od 4:1 iz Belgije bio dovoljan za plejof fazu. Vladan Kujović je sa klupe posmatrao meč, dok je bivši golman Crvene zvezde Bojan Pavlović branio za Kazahstance.

Brondbi je bio na korak od plasmana, ali je Dance razočarao Hadžić koji je u 88. minutu postigao drugi gol za austrijski Rid u porazu od 4:2, pa je njegov tim zahvaljujući golu u gostima prošao dalje.

FoNet

Legija je zahvaljujući golu Miroslava Radovića iz prvog meča eliminisala turski Gazijantep, pošto je u Varšavi duel završen bez golova. Radović i Danijel Ljuboja bili su u sastavu Poljaka.

Bursa je sa 3:1 u Belorusiji potvrdila trijumf nad Gomeljom, a u redovima turske ekipe bio je i Milan Stepanov. Helsingborg je sa 3:1 savladao Bnej Jehudu i tako eliminisao Izraelce našeg Nenada Marinkovića koji su imali minimalnu prednost uoči revanša.

Grčki PAOK je bio ubedljiv i u revanšu protiv norveške Valerenge sa 3:0, Vladimir Ivić je bio u timu kao i igrač gostiju Bojan Zajić.

Malo iznenađenje priredio je rumunski Gaz metan koji je na penale eliminisao nemački Majnc, najubedljiviju pobedu posle Zvezde ostvario je Makabi sa 6:0 nad Željezničarem, a nisu bili uspešni ni ostali klubivi iz bivše Jugoslavije, izuzev Rabotničkog.

FoNet

Makedonci su Izgubili sa 2:1 u Skoplju od Anartozisa, ali je 2:0 sa Kipra bilo dovolno da se prođe dalje. Stouk je novim minimalnim trijumfom, ovaj put u Sptilu eliminisao hrvatski Hajduk, neuspešan je bio i njegov gradski rival koji je sa 2:0 poražen od Fulama u Londonu.

Praška Sparta je salvila i na Koševu protiv Sarajeva, ovaj put znatno manjim rezultatom (2:0), dok je Olimpija za malo iznenadila Austriju u Beču.

Ljubljančani su gubili sa 2:0, ali su sa dva brza gola od 55. do 60. minuta stigli do rezultata koji ih je zahvaljujući broju golova u gostima vodio dalje. Austrijanci su se ipak vratili u meč i golom u 69. minutu slavili sa potrebnih 3:2.

Treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope:

Mlada Boleslav - AEK Larnaka 2:2 (prvi meč 0:3)

Rezniček 51p, Stohancl 75 - Priso 43, Mrdaković 77p

Varteks Varaždin - Dinamo Bukurešt 1:2 (2:2)

Golubar 14 – Danilučesku 7, Munteanu 26

Aktobe - Alanija 1:1 (1:1) posle penala 2:4

Đilas 75 - Bikmaev 55

Elfsborg – Olesund 1:1 (0:4)

Eriskon 64 - Ulvestad 48

Karabah – Klub Briž 1:0 (1:4)

Soltanov 87

Stromgodset - Atletiko Madrid 0:2 (1:2)

Adrijan 13, Rejes 90

Slajgo - Vorskla Poltava 0:2 (0:0)

Zakarljuka 16, Rebenok 17

Brondbi - Rid 4:2 (0:2)

Kristijansen 40, Korn-Deli 45p, Akaraz 53, 55 – Rojer 71, Hadžić 88

Dinamo Tbilisi – Rejkjavik 2:0 (4:1)

Jague 48, Kakelišvili 55

Gaz metan - Majnc (1:1) posle penala 4:3

Bavab 62 - Rise 31

Gomelj – Bursaspor 1:3 (1:2)

Aleksajevič 41- N’Diaje 78, Insua 85, Bahadir 90

Haken - Nacional 2:1 (0:3)

Makondele 28, 87 – Rondon 41

Hajduk Split - Stouk siti 0:1 (0:1)

Šoton 90

Helsingborg – Bnej Jehuda 3:0 (0:1)

Lindstrom 3, 73, Gaši 61

Ren – Metalurg 2:0 (5:2)

Montano 75, Feret 85

Senica – Salcburg 0:3 (0:1)

Leonardo 11, Alan 57, 64

Spartak Trnava - Levski 2:1 (1:2) posle penala 5:4

Tomaček 52, - Ars 11

Makabi Tel Aviv - Željezničar 6:0 (2:0)

Kolauti 18, 45, Dahan 38, Atar 54, 86, Selimović 82ag

Tun – Palermo 1:1 (2:2)

Lezvano 65 – Gonzales 49

Den Hag – Omonija 1:0 (0:3)

Derijl 53

Olimpijakos Volos - Diferdanž 3:0 (3:0)

Martin 30, Seleši 57, Solakis 83

PAOK - Valerenga 3:0 (2:0)

Vijerinja 45, Atasiadis 49, Fotakis 58

Rabotnički – Anortozis 1:2 (2:0)

Kumbev 87 - Režek 50, Ramos 64

Vaduc - Hapoel Tel Aviv 2:1 (0:4)

Cani 78, Rafinja 81 - Damari 1

Vesterlo - Jang Bojs 1:1 (1:3)

Šnevli 5, Ntsama 77

Crvena zvezda - Ventspils 7:0 (2:1)

Martines 13ag, Kaluđerović 23, 52, Lazović 25, Borha 42

Fulam – Split 2:0 (0:0)

Džonson 19 , Marfi 56p

Jablonec - AZ Alkmar 1:1(0:2)

Loučka 80 - Benšop 45

Harts - Pakš 4:1 (1:1)

Stivenson 34, 45, Drajver 50, Skacel 75

Sent Patriks – Karpati 1:3 (0:2)

Mekmilan 57 - Zenjov 22, Kudobijak 64, Oščipko 83

Sarajevo - Sparta Prag 0:2 (0:5)

Kveuke 20, Matejovski 36

Austrija Beč – Olimpija 3:2 (1:1)

Barezite 16, 46,69p – Omladić 54, Jović 59

Viktorija Gimaraeš – Midtjiland 2:1 (0:0)

Fauzi 45, Targino 76 - Nilsen 28

Lokomotiva Sofija – Slask 0:0 (0:0) posle penala 3:4

Legija - Gazijantep 0:0 (1:0)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Žreb za Ligu Evrope (13.30h)

Izvor: B92 | AK

Žreb za plej-of fazu kvalifikacija za Ligu Evrope održaće se u petak u švajcarskom Nionu, sa početkom u 13.30 časova.

Na žrebu će se naći ukupno 76 ekipa, a među njima i dva srpska predstavnika, šampion Partizan i vicešampion Crvena zvezda.

“Crno-beli” su zahvvaljujući eliminacijij italijanskog Palerma postali nosioci i dobiće relativno lakšeg rivala.

Sa druge strane, navijači Crvene zvezde moga da se uzdaju u sreću i nekom slabijem rivalu iz grupe nosilaca, ili spektaklu protiv nekog velikana iz Engleske, Španije ili Nemačke.

UEFA će pre žreba odrediti pod grupe pa će u petak pre podne naši predstavnici znati po pet imena potencijalnih rivala.

Liga Evrope, četvrto kolo kvalifikacija:

Nosioci: Sevilja, Roma, Totenhem, PSV, Atletiko Madrid, Sporting Lisabon, Braga, Šalke, Dinamo Kijev, Panatinaikos, Glazgov Rendžers, Spartak Moskva, PSŽ, AZ Alkmar, Anderleht, Fulam, Seltik, Bešiktaš, Hapoel Tel Aviv, Metalist Harkov, Standard, Briž, AEK, Sparta, Steaua, Palermo, Atletik Bilbao, Dinamo Bukurešt, Salcburg, Rozenborg, Lokomotiva Moskva, PAOK, Birmingem, Stouk, Ren, Austrija, Rapid Bukurešt, Partizan.

Nenosioci: Jang bojs, Rabotnički, Spartak Trnava, Nacional, Hanover, Gaz Metan, AEK Larnaka, Sošo, Dnjepar, Trabzon, Bursa, Gimaraeš, Helsinborg, Karpati, CSKA Sofija, Vorskala, Vaslui, Rid, Sion, Tun, Alanija, Alesund, Omonija, Liteks, Slask, Harts, Nordsjilend, Legija, Olimpijakos Volos, Slovan, Maribor, Helsinki, Ekranes, Zestafoni, Makabi Tel Aviv, Šamrok, Dinamo Tbilisi, Crvena zvezda.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...